Uutiset

Halvat lääkkeet pahaan oloon

On helppo todeta ilman tutkimuksiakin, että jokaisella ihmisellä on joskus paha mieli. Selvitysten mukaan 700 000 suomalaista käyttää säännöllisesti mielialalääkkeitä.

Se on paljon se. On tosi hyvä, että sellaisia lääkkeitä on. Olen kuullut, että niistä on monelle suuri apu.

Omaan pahaan olooni olen keksinyt ikiomat piikit. Ja halvat. Etsin ikivanhan musiikkikasetin, esimerkiksi Olavi Virtaa tai Elvistä. Kasetti soimaan, vanhat muistot esille ja päälle tirautan itkun. Tulee hyvä olo. Itku on halpa piikki, nauru yhtä halpa.

Kutsun joskus luokseni ystävän, vanhan horiskon ja haastan hänet Trivial Pursuit -tietopeliin. Mehän tiedämme kaikki vastaukset, mutta juuri sillä hetkellä ei tule mieleen. Jahkaillaan ja kiroillaan muistamattomuuttamme ja nauretaan vanhenemiselle päin naamaa. Nauru on hyvä piikki.

Kolmas konsti on anteeksianto. Jos tiedät, että sinulla on vihamiehiä tai kaunankantajia, anna heille anteeksi, vaikka eivät pyydäkään. Se helpottaa.

Neljäs halpa piikki minulle on kynä. Kirjoitan runoja tai mitä vaan. Jos mikään neljästä konstista ei auta, ryhdyn sovinnolla mielialalääkkeiden käyttäjäksi.

M. Kukkonen

Hämeenlinna

Päivän lehti

30.5.2020