fbpx
Uutiset

Hämäläinen ja Linna Ruotsi-maaotteluun

Hämeenlinnan Tarmon pikajuoksija Hannu Hämäläinen ja Riihimäen Kiskon moukarinheittäjä Inga Linna edustavat Suomea ensi viikonloppuna Tampereella perinteisessä yleisurheilumaaottelussa Ruotsia vastaan.

Hämäläinen juoksi viime viikolla maaottelukatsastuksessa Tähtikisoissa Kotkassa 100 metrillä nopeimman ajan 10,62. Se riitti paikkaan pikaviestijoukkueessa.

Henkilökohtaiselle sataselle valittiin kotimaan tilaston kärkikolmikko Ville Myllymäki (10,38), Samuli Samuelsson (10,42) ja Otto Ahlfors (10,49).

Hämäläinen on tilastonelonen (10,55) ja myös Kalevan kisoissa hän oli neljäs samaisen kärkikolmikon takana.

– Kotkan juoksulla varmistin paikkani viestissä, mutta valitettavasti en saanut enää kunnollista mahdollisuutta taistella henkilökohtaisesta maaotteluedustuksesta. Nuoremmat kilpakumppanit olivat antaneet näyttönsä edellisenä viikonloppuna paremmissa olosuhteissa. Mutta vaikean kauden jälkeen olen erittäin tyytyväinen viestipaikasta. Lähdemme voittamaan Ruotsia ja sitä kautta juoksemaan hyvää aikaa, 31-vuotias Hämäläinen kertoi.

–Tämä on minulle kuudes Ruotsi-ottelu, enkä vielä osaa sanoa jääkö se viimeiseksi. Teen lähikuukausina päätöksiä urani jatkumisesta. Mitään suurempia vammoja ei ole ja siksi myös uran jatko korkein tavoittein olisi mahdollista. Tästä kesästä ei jäänyt hyvä maku ja kilpailullinen kohokohta tulee olemaan maaottelu. Toivottavasti siellä olisi katsomot täynnä.

Suomenmestari Inga Linna palasi loukkaantumisen jälkeen moukaririnkiin myös Kotkassa, jossa hän heitti voittoon tuloksella 66,39. Lappeenrannan Eliittikisoissa lauantaina paras kaari kantoi 66,08. 21-vuotiaan heittäjän ennätys 68,25 on viime kesältä.

– Jalka on parantunut ja takana kaksi 66 metrin kisaa. Tavoitteena on voittaa Ruotsin tytöt ja heittää oma ennätys, Linna linjasi. HäSa.

Asiasanat

Menot