fbpx
Uutiset

Hämäläisen kunto pilkahti esiin Lapinlahdella

Hämeenlinnan Tarmon Hannu Hämäläinen oli tyytyväinen mies Lapinlahden eliittikisojen 100 metrin juoksun jälkeen.

Hämäläinen sijoittui parhaana suomalaisena neljänneksi kauden parhaalla ajallaan 10,56 ja kukisti Ville Myllymäen 0,09 sekunnilla. Kärki, USA:n Terrell Cotton meni toki selvästi kovempaa: 10,30.

– Tämä oli kauden paras juoksuni tähän saakka, vaikka jäi siihen vielä vähän säätämistä. Olo ei tuntunut tänään parhaalta mahdolliselta, ja lopussa meinasi edelleen juoksu sakata hieman, Hämäläinen arvioi.

Hän kertoi kaivaneensa tuloskuntoa esiin SM-viestien jälkeen hyvin lajinomaisesti:

– Tein jo Seinäjoella juoksutreenejä, joita ohjelmassani on ollut paljon sen jälkeenkin, kuten loikkiakin. Punttitreenien perusteella vauhti ei jää fysiikasta kiinni.

– Jospa huippuvauhti löytyisi Kalevan kisoihin mennessä. Joensuun eliitissä ensi torstaina juoksen kaksi satasta, Hämäläinen suunnitteli.

Lammin Säkiän Ville Heikkilä nappasi komean kirivoiton 1500 metrin B-erässä ajalla 3.52,40 ja piti sitä hyvänä merkkinä Porin Kalevan kisoja ajatellen, eikä ihme; hänen ennätyksestään lohkesi 4,31 sekuntia.

– Kiri irtosi niin hyvin kuin vitosen mieheltä voi. Porissa vitonen on päämatkani, ja hyvä merkkihän tämä sitä ajatellen on, Heikkilä myhäili.

Nooralotta Nezirikin oli tyytyväinen juostuaan 100 metrin aidat puolentoista tunnin palatuksella 13,20 ja 13,22.

– Viime vuonna olisin ollut näihin aitoihin tosi pettynyt, mutta nyt voin olla tosi tyytyväinen. Molemmat juoksut tulivat loppuun asti, ja hyvissä myötätuulissa ne olisivat menneet ainakin lähelle 13,10:tä.

– Lähdin vielä telineistä tosi pehmeästi. Sitä pitää parantaa ennen Joensuuta, Neziri sanoi.

Kristiina Mäkelän kolmiloikkakilpailu meni pipariksi jalkateräkipujen vuoksi. Tulos 13,40 ei lupaa hyvää Pekingin lähestyessä.

– Jalkapohjani olivat kipeät kovin iskutusharjoitusten jälkeen.

Niilläkin näköjään on rajansa, Mäkelä sanoi.

Sen sijaan Arttu Kankaan kuulatulos 19,32 kertoo nousukunnossa, vaikka Tshekin Tomas Stanek oli 1,01 metriä parempi.

– Odotan Joensuun eliitissä ensi torstaina lähelle 20 metrin kaarta, ellei ylikin. Tekniikka toimi tänään paljon paremmin kuin viikko sitten EM-Tallinnassa, jonka jälkeen oli pari päivää ihan maassa, Kangas sanoi.

Teemu Wirkkala otti jälleen pienen askeleen kohti keihäänheiton kolmannen MM-edustajan paikkaa.

Wirkkala voitti tuloksella 82,71 eli heitti selvästi pidemmälle kuin paikan toinen hamuaja, Ari Mannio viime aikoina. Hän oli juuri ennen rankkaa sadekuuroa heitetyssä kilvassa ylivoimainen, sillä Sami Peltomäki jäi 76,41:een.

– Maistuu hyvältä, sillä tällä pysyy Eliittikisojen kokonaiskilpailussa mukana. Toivoin kyllä pidempää heittoa, koska Lämmittelyssä tuli hyviä heittoja, joten 85 metrin päälle toivoin heittäväni, Wirkkala sanoi.

Hän myönsi, että ensimmäinen heitto jännitti, eikä asetelma kuukausi ennen Pekingin MM-kilpailuja muutenkaan ole kovin rento:

– Kaamea mittelö on meneillään MM-paikoista, sillä itse floppasin Lausannessa. Minulla on kova itseluottamus, että pitkä kaari vielä tulee, mutta heiton lopussa pitää olla ajoitus kunnossa, hän muistutti.

Naisten keihäässä pilkahti valoa, kun Sanni Utriainen heitti viimeisellään voittolukemikseen 58,61.

– Olisi ollut karmeaa lähteä kotiin 52 metrin tuloksella. Taidan suoda itselleni jäätelön palkinnoksi, Utriainen veisteli. HäSa

Asiasanat

Menot