Uutiset

Hämeen herruuden ratkominen alkaa

HPK:n ja Lahden Pelicansin yhdessä Hämeen Kauppakamarin kanssa lanseeraaman Hämeen herruuden ratkominen alkaa torstaina Ritariareenassa. Mielenkiintoa ottelusta ei puutu, sillä kumpikin joukkue on pelannut alkukauden aikana hyvää jääkiekkoa. HPK on sarjataulukossa kahdentoista ottelukierroksen jälkeen sijalla viisi, ja pelin vähemmän pelannut Pelicans majailee seitsemäntenä.

– Odotamme vastaan älyttömän työteliästä joukkuetta, joka pelaa myös aika fiksua lätkää. Ärhäkkyys on taustalla, mutta pelaaminen näyttää hyvältä ja on aika jäähytöntä, tiivistää HPK:n toinen valmentaja Timo Turunen.

Pelicans on vahvistanut rivejään kauden alun jälkeen kahdella joukkueelle vanhastaan tutulla pelaajalla, Justin Hodgmanilla ja Antti Tyrväisellä.

– Kumpikin on heidän yhteisölleen iso pelaaja. Uskon, että kaksikolla on todella positiivinen vaikutus Pelicansille, Turunen sanoo.

Hämeen herruuden voittaja saa keskinäisten pelien paremmuudesta pokaalin ja lisäksi 5000 euron arvoisen shekin oman seuran juniorijoukkueen hyväksi. Kerhon puolustaja Joni Tuulola vakuuttaa, että HPK haluaa rahojen tulevan nimenomaan hämeenlinnalaisjunioreille.

– On todella hienoa, että tällaisia paikallistaistoja rakennetaan ja niistä tulee myös hyötyä junioritoiminnalle, Tuulola kiittelee.

Puolustaja muistelee, että omien juniorivuosien aikana kovimmat hämäläistaistot käytiin tamperelaisjoukkueita vastaan.

– Kävimme kuitenkin pelaamassa molempia joukkueita vastaan kahdeksan kertaa kauden aikana. Myös Pelicans on lähellä ja herättää vähän enemmän tunteita kuin muut, kun pelaamme samassa lohkossa heitä vastaan useammin. Joukkueiden välillä tulee hyviä taistelupareja, joen Pelsutkin sytyttävät.

Puolustajan kannalta torstain vastustaja ei ole helpoimmasta päästä.

– Onhan se v-mäinen. Pelicans tuo paineen korkealle, mutta löydämme lääkkeet sen peliin, Tuulola lupaa. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajien haastattelut ennen ja jälkeen otteluiden osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

24.2.2020