Uutiset

Hämeen kansanedustajat tapaavat okl-selvittäjiä

Hämeen vaalipiirin kansanedustajat eivät aio jäädä odottelemaan valtakunnallisten ja Tampereen yliopiston omien okl-selvitysten valmistumista. Vaalipiirin kansanedustajien yhteistyöryhmän puheenjohtaja Timo Heinonen kertoo, että ryhmä on päättänyt kutsua itsensä kylään Tampereen yliopiston okl-selvitystyöryhmän luo.

-Haluamme ojentaa yhteistyön kättä ja pyydämme virallista tapaamista maaliskuulle. Siihen osallistuu myös Hämeen liitto, joka on valmistellut hirveän hyvää hahmotelmaa siitä, miten opettajankoulutus voitaisiin turvata Hämeenlinnassa yhteistyössä Hämeen opettajakorkeakoulun kanssa, Heinonen kertoo.

Tapaamiseen ovat osallistumassa Heinosen lisäksi maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.), maakuntajohtaja Juhani Honka sekä yksi kansanedustaja Päijät-Hämeestä.

Tiistaina kokoontunut vaalipiirin yhteistyöryhmä kertoi näkemyksiään myös opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Anita Lehikoiselle, joka kertasi, että eduskunnan vaatima selvitystyö toteutuu jo aiemmin aloitettujen erilliselvitysten kautta.

-Kun ne on saatu ja koottu yhteen, opetus- ja kulttuuriministeriö tulee käymään neuvottelut eri yliopistojen kanssa opettajankolutuksen näkökulmasta. Ministeriö tulee siis aidosti vielä käymään keskustelun ennen kuin yliopistot tekevät omat ratkaisunsa, Heinonen kertoo.

Tampereen yliopisto suunnittelee Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen siirtämistä Tampereelle. Lopullisesti asiasta päättää loppukeväästä yliopiston hallitus. (HäSa)