Uutiset

Hämeen Puuverkon Akusti ja Heta harjakorkeudessa Mäntyharjulla

Hämeen Puuverkko Oy:n rakennuttamien kahden mökin hirsirungot ovat edenneet harjakorkeuteen Mäntyharjun ensi kesän loma-asuntomessualueella.

-Talojen sisustus- ja pihasuunnittelu tehdään yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Nämä suunnitelmat ovat jo valmiit ja osa on jo toteutuksessakin. Myös tekstiilisuunnittelu messukohteisiin on aloitettu, sanoo Puuverkon projektipäällikkö Jukka Numminen Kehittämiskeskus Oy Hämeestä.

Perinteisen vaarinmökin Akustin sisustuksessa on haettu vaikutteita 1930-40-luvun talonpoikaistyylistä, kun taas moderni mummonmökki Heta vastaa tämän päivän sisustustrendejä. Mökit varustetaan tämän päivän tekniikalla.

Molempien mökkien kerrosala on 93,5 neliömetriä ja kokonaisala 110,5 neliömetriä. Heta rakentuu 1 650 neliömetrin suuruiselle tontille ja Akusti viereiselle 1 720 neliömetrin tontille. Mökit myydään messujen jälkeen.


Yhteistyösopimukset pitkällä

Yksi Hamkin opiskelijoista on palkattu messuhankkeeseen hoitamaan osa-aikaisesti markkinointia. Kaksi opiskelijaa toteuttaa Puuverkolle opinnäytetöinään piharakentamiseen liittyviä tuotteita. Messuihin liittyvissä tehtävissä tulee työskentelemään myös yksi harjoittelija ja paikan päälle messuille palkataan neljä esittelijää.

Neljä opiskelijaa viimeistelee sisustuksen Mäntyharjulla ja yksi opiskelija tekee 3D-mallinnusta.

Nummisen mukaan messuaikaiset yhteistyösopimukset ovat jo pitkällä. Yhteistyökumppanit julkistetaan myöhemmin keväällä, mutta ainakin takkojen ja saunarakenteiden osalta kumppanit on jo lyöty lukkoon.


Tuotekehitykseen piristystä

Hämeen Puuverkko on Hämeenlinnan seudun puualan yritysten yhteenliittymä, joka on mukana loma-asuntomessuilla ensimmäistä kertaa.

Puuverkossa on mukana kymmenen yritystä, joista kahdeksan on mukana Mäntyharjun mökkihankkeessa.

Numminen näkee messuhankkeen piristäneen tuotekehitystä yrityksissä.

-Hamk-yhteistyön tuloksena syntyy varmasti tuotteita, jotka jäävät elämään messujen jälkeenkin. Nyt onkin jo nähtävissä, että tämän kaltainen yhteistyö Hamkin ja yritysten välillä on järkevää ja palkitsevaa molemmin puolin.

Mäntyharjun mökkihankkeessa ovat mukana Ara-puu Oy, Hämeen Puutyö Ky, Hattulan Hirsi Oy, Hauhon Puutyöpalvelu Oy, Leppäniemen Hirsihuvilat Oy, PuuPartneri, T:mi Arvi Kolari ja Twinwood Oy. (HäSa)

Loma-asuntomessut järjestetään 27.6.-10.7.