Uutiset

Hämeen Ratsastajien värit näkyvät Aulangolla

Hämeen Ratsastajilla on riittänyt ohjelmaa seuran 80-vuotisjuhlavuonna. Suomen neljänneksi vanhin ratsastusseura on järjestänyt kahdeksat kisat, isännöinyt juhlavuoden tallitapahtumaa ja edessä on vielä lauantaina Aulangon hotellissa järjestettävä varsinainen iltajuhla.

-Suurimmat Aulangolla järjestetyt kisat olivat kahdet alue-estekisat ja aluekoulukisat. Isännöimme tänäkin vuonna myös kenttäkisoja Ypäjällä.

-Juhlavuoden jälkeen palaamme kyllä arkeen ja ensi kaudella järjestämme taas talli- ja seurakisoja pienemmille harrastajillemme. Sitä ennen meillä riittää kuitenkin vielä juhlittavaa. Toivottavasti kaikki entiset ja nykyiset seuramme ihmiset ovat saaneet tiedon iltajuhlistamme, toivoo HämR:n puuhanaisiin kuuluva Marianne Aalto.

Hämeen Ratsastajat on pitänyt tukikohtaansa Aulangon hevostallilla vuodesta 1955. Seura perustettiin kuitenkin jo vuonna 1931.

-Aulangolla seuramme toiminta lähti laajamittaisemmin liikkeelle. Monella hämeenlinnalaisella riittää muistoja perinteikkäältä tallilta. Hämeen Ratsastajat on nykyisin noin 230 jäsenen seura, joista suurin osa on edelleen nuoria ratsastajia, Aalto kertoo.

Hämeen alueen parhaana palkittu

HämR palkittiin vuonna 2006 Nuoren Suomen sinetillä. Suomen Ratsastajainliitto muisti puolestaan seuraa viime keväänä ja valitsi HämR:n Hämeen alueen parhaaksi ratsastusseuraksi.

-Nuorisotyö on ollut meille aina tärkeää. Seurallamme on muun muassa junnukerhoja sekä vikellysryhmä ja nuoret ovat mukana järjestämässä myös Hubertus- ja Halloween -juhlia, Aalto luettelee.

Seuraa edustaa myös moni kilparatsastaja. MP Riding Centeriä Rengossa pitävät Mia ja Petri Korhonen ovat HämR:n menestyneimpiä ratsastajia.

-Molemmat ovat kiertäneet kansainvälisissäkin kisoissa. Myös muun muassa Anniina Siven, Minttu Miettinen, Petra Koivunen, Lotta Laihotie, Anna ja Emmi Talja sekä suomenhevoskisoissa mainiosti menestynyt Krista Nieminen ovat seuramme kisaedustajia.

Yhteistyössä talliyrittäjän kanssa

HämR omistaa nykyisin kaksi hevosta ja yhden ponin. Seuran tuntiratsuina on myös Aulangon talliyrittäjän Salla Varentin omistamia hevosia.

Hevostallin toiminta oli pitkään vakaalaudalla Aulangonniemessä. Varentin ja Hämeenlinnan kaupungin tekemä pitkä vuokrasopimus takaa kuitenkin sen, että ratsukkoja nähdään jatkossakin Aulangolla.

-Tallia ja pihapiirissä olevaa valkoista taloa (Puistola) remontoidaan parhaillaan. Seuramme on ollut mukana tallin kehittämisessä ja haluamme jatkossakin vastata seuratoiminnasta Aulangolla, Aalto sanoo. (HäSa)