fbpx
Uutiset

Hämeen Sanomat: Hoitajaksi pukeutunut mies ilmestyi sairaalan huoneeseen ja yritti raiskata potilaan

Hoitajaksi pukeutunut 19-vuotias mies saapui sairaalan huoneeseen ja yritti raiskata potilaan Hämeenlinnassa Kanta-Hämeen keskussairaalassa, käräjäoikeus kertoo tuomiossa. Asiasta uutisoi aiemmin tiistaina muun muassa Hämeen Sanomat.

Migreenipotilas oli mennyt sänkyyn vuodeosastolla, kun hoitajaksi pukeutunut mies oli ilmestynyt hänen sänkynsä viereen ja ottanut sukuelimensä esiin. Potilas kertoi oikeudelle, että mies otti hänestä kiinni ja käski tätä ottamaan sukuelimen suuhun.

Mies ei ollut poistunut, vaikka potilas oli pyytänyt. Lisäksi raiskauksen yrityksestä tuomittu oli potilaan mukaan käskenyt tämän olla hiljaa ja uhannut muuten satuttaa potilasta sekä kertoa asiasta kaikille.

– Asianomistaja (eli uhri) oli ollut hämmentynyt, koska oli luullut miehen olevan sairaanhoitaja. Asianomistaja onnistui painamaan sängyllä ollutta hälytysnappia, jolloin mies oli lähtenyt perääntymään ja poistunut ovesta, tuomiossa sanotaan.

Oikeus katsoi, että potilas kertoi asioista johdonmukaisesti, yksityiskohtaisesti ja luotettavasti.Esitteli sukuelintä neurologian osaston päivähuoneessaMies tunnusti kaksi sukupuolisiveellisyyden julkista loukkaamista sairaalasta samalta päivältä, mistä hänet niin ikään tuomittiin. Mies oli esitellyt sukuelintään neurologian osaston päivähuoneessa.

Kun vartijaharjoittelija yritti ottaa miestä kiinni sairaalassa, tämä teki tuomion mukaan äkkikäännöksen ja juoksi kohti harjoittelijaa nyrkit pystyssä. Harjoittelija oli suojannut kasvot käsivarrella, mutta mies oli tuomion mukaan huitaissut harjoittelijaa kyynärvarteen.

Kun vartijaharjoittelija ja vartija olivat saanet miehen kiinni, oli mies vartijaharjoittelijan ja vartijan mukaan muun muassa rimpuillut, vastustellut ja yrittänyt pakoon. Kaksikko sai kuitenkin laitettua miehen käsirautoihin ja lepositeisiin.

Oikeus tuomitsi miehen myös kiinniottotilanteen tapahtumien vuoksi pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Käräjätuomion mitaksi tuli vuosi ja kaksi kuukautta vankeutta.

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/keskussairaalassa-raiskausta-yrittanyt-tuomittiin-seuraavan-kerran-oikeudessa-seksirikoksista-jo-ensi-viikolla-283801/

Asiasanat

Menot