Uutiset

Hämeen Sanomat nappasi pronssia sivukilpailussa

Hämeen Sanomat menestyi Sanomalehtien Liiton vuoden 2004 sanomalehtisivukilpailussa. Pronssia lehti nappasi keskisuurten lehtien etusivusarjassa 15.12. etusivulla.

Sivun taittoi Hämeen Sanomien vuoropäällikkö Erkki Laine.

Perusteluissa raati kehui sivua sarjan etusivuista visuaalisesti ja taitollisesti parhaaksi, mutta paremmilta sijoilta sivu putosi, koska pääkuva oli aiheeltaan vierasmaalainen ja ulkomaisen kuvatoimiston tuotantoa.

Sarjassa voiton vei Forssan lehti 27.5. julkaistulla premiäärillään. Hopeaa sai Vasabladet.

Hämeen Sanomat sijoittui kolmanneksi myös keskisuurten lehtien featuresivu-sarjassa 1.5. sunnuntaisivulla. Sivun taittoi sunnuntaisivujen tuottaja Saila Karpiola. Sivulla oli Jukka Viitaniemen kirjoittama juttu Reijo Martikaisesta.

Raadin perusteiluissa sivulla on käytetty väriä temaattisesti ja rakenteellisesti oivallisella tavalla. Myös Terho Aallon sivun pääkuva rakensi sivua hyvin ja se oli toteutettu huumorilla.

Feature-sarjassa kultaa sai Taloussanomien kolmen sivun sivusto 18.9. ja toiseksi sijoittui Vasabladet.

51 sanomalehteä otti osaa kisaan

Helsingin Sanomat, Forssan lehti ja Uusi Aika voittivat kultaa Sanomalehtien Liiton sanomalehtisivukilpailun sarjassa parhaat etusivut ja premiäärit.

Parhaiden feature-sivujen sarjassa kultaa nappasivat Väli-Suomen lehtien liite Sunnuntaisuomalainen sekä Taloussanomat ja Koillissanomat.

Parhaiden taloussivujen sarjassa kultaa saivat Kauppalehti, Forssan lehti ja Nya Åland.

Kilpailuun osallistui 51 sanomalehteä. Lehdet kilpailivat kolmesa levikin mukaan jaetussa sarjassa, suuret, keskisuuret ja pienet lehdet.

Sanomalehtisivukilpailun tuomaristossa oli monia lehtialan ammattilaisia kuin myös kuvajournalismin professori, professori Taideteollisesta korkeakoulusta ja lukiolainen viestintälukiosta.

Palkinnot voittajille jaetaan 12. toukokuuta Turussa. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020