Uutiset

Hämeen Sanomien verkkopalvelu uudistuu

Hämeen Sanomien verkkopalvelu avautuu uudistuneena ensi viikolla, maanantaina.

Hameensanomat.fi kokee ison graafisen muodonmuutoksen, ja samalla verkkopalveluun yhdistetään Hämeen Sanomat oy -konsernin lehtien Hämeen Sanomien, Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten ja Hämeenlinnan Viikkouutisten sekä Iskelmä Jannen verkkosisällöt.

Uusi verkkopalvelu aukeaa ensi maanantaina. Hämeen Sanomien, Kaupunkiuutisten, Viikkouutisten ja Iskelmä Jannen vanhat nettiosoitteet säilyvät, mutta ne kaikki ohjaavat yhteiseen verkkopalveluun.

-Näin halutaan palvella entistä paremmin asiakkaita, sanoo päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen.

Uuden ilmeen lisäksi myös osa palveluista on uudistettu. Esimerkiksi näköislehdet toimivat ensi viikolla uudella tavalla.

-Suosittu blogit.hameensanomat.fi-palvelu kokee muodonmuutoksen ja jatkossa esimerkiksi rivi-ilmoitusten jättö lehtiin onnistuu netissä. Kaiken kaikkiaan seitsemän vuotta palvellut vanha nettijulkaisujärjestelmä vaihtuu uuteen, kertoo monimediatuottaja Elina Nummelin.


Osa verkkosisällöstä maksullista

Hämeen Sanomien verkkosisältö on jatkossakin maksullista. Hämeen Sanomien omat uutiset, näköislehti ja verkkoarkisto kuuluvat maksulliseen Hämeen Sanomat Etu24-palveluun.

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten, Hämeenlinnan Viikkouutisten ja Iskelmä Jannen verkkosisällöt ovat täysin maksuttomia.

Painetun lehden kestotilaaja saa Hämeen Sanomat Etu24-palvelun käyttöönsä kahden euron kuukausihinnalla. Muille asiakkaille Etu24 maksaa 15,99 euroa kuukaudessa. Palvelun voi tilata käyttöönsä myös vuorokaudeksi kahden euron tekstiviestillä.


Vain rekisteröitynyt voi kommentoida

Uudessa verkkopalvelussa julkaistaan sisältöjä kaikista lehdistä.

Ensi alkuun Kaupunkiuutiset ja Viikkouutiset tuottavat verkkopalveluun pakinoita ja kolumneja. Hämeen Sanomat keskittyy uutisiin.

-Verkkosisältöä kehitetään jatkuvasti. Nyt aloitetaan yhdellä versiolla ja sitten saadun palautteen perusteella muokataan, kertoo Nummelin.

Juttujen kommentointi ja keskustelu vaativat rekisteröitymisen verkkopalveluun. Kommentointi onnistuu edelleen nimimerkin suojassa. Lisäksi rekisteröitynyt asiakas saa Hämeen Sanomien uutiset pienellä viiveellä. (HäSa)