Uutiset

Hämeen Vasemmistonuoret: Yleisradion televisiotoiminta siirrettävä Tampereelle

Hämeen Vasemmistonuoret vaatii Yleisradion televisiotoiminnan astettaista siirtämistä Tampereelle. Järjestö katsoo, ettei televisiotoimintaa ole teknologian kehittymisen vuoksi välttämätöntä keskittää pääkaupunkiseudulle, jossa on huomattavasti korkeampi yleinen hintataso kuin Tampereella.

– Lisäksi Yleisradion kustannuksissa säästetään, kun pääkaupunkiseudun kalliit kiinteistöt voidaan vuokrata eteenpäin ja näin saadaan vakaata rahoitusta Ylelle, huomauttaa Hämeen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Mari-Helmi Pirhonen.

Hämeen Vasemmistonuoret ovat sitä mieltä, että Tampereen keskeinen sijainti mahdollistaa myös tasapuolisemman uutisoinnin. Järjestön mielestä TV2:n ohjelmatarjonta ottaa maakunnat muita Yleisradion televisiokanavia paremmin huomioon.

– Yliopistokaupunkina Tampere kulkee nykyjournalismin eturintamassa ja Yleisradion on haisteltava uusia tuulia, jos haluamme laadukkaan julkisen palvelun, puheenjohtaja Mari-Helmi Pirhonen toteaa.

Järjestö jättäisi pääkaupunkiseudulle oman aluetoimituksen vastaamaan pääkaupunkiseudun ohjelmatuotannosta.

– Emme vaadi toiminnan siirtämistä kertarysäyksellä Tampereelle, vaan asteittain, jolloin työpaikkojen siirto voidaan hoitaa mahdollisimman pian eläköitymisen seurauksena, jatkaa Pirhonen.

Hämeen Vasemmistonuoret valitsi lauantaina pidetyssä vuosikokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi Mari-Helmi Pirhosen ja varapuheenjohtaksi Mika Nevanpään. (HäSa)

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic