Uutiset

Hämeenlinna aikoo korottaa pysäköintisakkoa

Virheellinen pysäköinti kallistuu kaupungin valvomilla alueilla tänä vuonna. Yhdyskuntalautakunta aikoo esittää kaupunginhallitukselle, että virhemaksua korotettaisiin kymmenellä eurolla 45 euroon.

Nykyinen pysäköintisakko on 35 euroa, eli korotus olisi peräti 28 prosenttia. 35 euron maksu on ollut voimassa nelisen vuotta.

Ilmaiset paikat vähenevät

Pysäköintiin on tulossa myös toinen muutos. Iso osa keskustan nyt maksuttomista kadunvarsipaikoista muuttunee kevään aikana maksulliseksi. Yhdyskuntalautakunta päättää asiasta maanantaina.

Maksullisia paikkoja tulee Birger Jaarlin kadulle, Hallituskadulle, Kasarmikadulle, Lukiokadulle ja Saaristenkadulle.

Lisäksi Lukiokadun loppupäähän (Kaivokadun puoleiseen päähän) tulee kiekollisia yhden tunnin autopaikkoja sekä kuorma-autoille kahden tunnin paikkoja.

Verkostonhallintapäällikkö Markku Vasama kertoo, että maksullisuus saadaan voimaan tämän kevään aikana.

-Päätöksenteon jälkeen kadunvarsiin täytyy laittaa uusia automaatteja. Ehkä ensi kuun puolella on valmista.

Kaivoparkki aukeaa huhtikuun alussa

Pysäköintivirhemaksun korottamista perustellaan sillä, että kadunvarsipysäköinnin maksulliset paikat lisääntyvät. Perusteluna ovat myös uudet parkkitalot.

Kaivokadun varrella rakenteilla oleva Kaivoparkki-pysäköintilaitos avaa ovensa 2. huhtikuuta. Asiasta tiedotettiin perjantaina.

Hämeenlinnan pysäköinti oy tarjoaa yläkannella ilmaista pysäköintiä kahden ensimmäisen viikon ajan.

Kaivoparkin avauduttua väliaikaiset pysäköintialueet puretaan. Näitä ovat keskustan Citymarketin takana oleva alue sekä torin ja laivarannan väliaikaiset parkkipaikat.

Poliisi puoltaa korotusta

Kanta-Hämeen poliisilaitos puoltaa lausunnossaan pysäköintivirhemaksun korottamista. Poliisin mukaan korotuksella vaikutetaan liikennekäyttäytymiseen ja siten myös liikenteen turvallisuuteen ja sujumiseen.

Komisario Kari Pitkänen lausuu lisäksi, että korotuksella on positiivinen vaikutus yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen.

Kunnat eivät päätä itse pysäköintivirhemaksuista, vaan nämä asiat menevät sisäasiainministeriön päätettäväksi. Hämeenlinnassa asiaa käsittelee yhdyskuntalautakunnan jälkeen vielä kaupunginhallitus.

Markku Vasama arvelee, että uusi pysäköintimaksu saadaan voimaan aikaisintaan syksyllä. (HäSa)

Päivän lehti

17.2.2020