Uutiset

Hämeenlinna ei luovu soittokunnasta taistelutta

Hämeenlinna pitää yhä tiukasti Panssarisoittokuntansa puolta. Puolustusvoimien säästöohjelman julkistamisen yhteydessä selvisi, että maineikasta Panssarisoittokuntaa uhkaa lakkauttaminen.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan uudistukseen on vielä mahdollista vaikuttaa, sillä mitään ei ole vielä lyöty lopullisesti lukkoon.

Kaupunki aikookin vedota muun muassa siihen, että soittokunta on yksi tärkeimpiä keinoja edistää maanpuolustustahtoa tällä seudulla. Sillä on myös laajalti yhteistyötä muiden kulttuuritahojen kanssa.

– Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun Panssarisoittokunnan kohtalo on vaakalaudalla, rauhoittelee Isosuo.

Hän muistuttaa myös, että Panssarisoittokunta ei ole pelkästään sotilassoittokunta, vaan sillä on suuri merkitys Hämeenlinnan seudun ja koko maakunnan kulttuurielämälle. Tällä alueella kun ei ole muuta ammattimuusikoista koostuvaa kokoonpanoa.

Yhteistyö vaihtoehtona
Nyt kannattaisi apulaiskaupunginjohtajan mukaan miettiä, olisiko lakkauttamiselle joitakin muita vaihtoehtoja.

Panssarisoittokunta ja Lahdesta siirtyvä Varusmiessoittokunta voisivat kenties tehdä yhteistyötä, ehdottaa Isosuo.

– Toki ymmärrän senkin, että jos varuskuntien määrä vähenee, ei soittokuntakaan ole turvassa.

Hämeenlinnaa uhkaavat Panssarisoittokunnan lopettamisen lisäksi Länsi-Suomen sotilasläänin ja huoltorykmentin esikuntien lakkauttamiset sekä viestirykmentin liittäminen joukkoyksiköksi Hattulan Panssariprikaatiin. Muutosten jälkeen puolustusvoimien työpaikat vähenisivät Hämeenlinnassa 130:lla.

Hämeenlinnan kaupunki antaa seuraavaksi puolustusvoimille lausuntonsa asiasta. Puolustusvoimauudistuksesta järjestetään Hämeenlinnassa keskustelutilaisuus 21. maaliskuuta. (HäSa)

Päivän lehti

29.1.2020