Uutiset

Hämeenlinna Huskies vahvisti jälleen rivejään

Hämeenlinna Huskies on hankkinut kolme uutta pelaajaa. Puolustuksen tukimieheksi seura pestasi 25-vuotiaan Archibald Barnesin (Vanderbilt University, USA). Barnesin lisäksi Hurtat kiinnittivät kaksi kotimaista pelaajaa. Vuoden 2014 EM-kisoissa maajoukkuepaidassa esiintynyt keskushyökkääjä Velipekka Jaakonsaari sekä linjapelaaja Antti Koppala liittyivät Huskiesiin yksivuotisilla sopimuksilla.

Archibald Barnes pelasi yliopistourallaan Vanderbiltin arvostetussa yliopistossa (SEC-konferenssi, FBS, 1. divisioona). Neljän kauden aikana 196-senttinen ja 105-kiloinen Barnes rekisteröi tilastoihin 153 taklausta, kolme pelinrakentajan säkitystä ja kolme syötönkatkoa, joista yhtä hän palautti touchdownin arvoisesti 100 jaardin matkan Tennessee Volunteersia vastaan.

Viimeisellä kaudellaan Vanderbiltissa Barnes oli yksi puolustuksen kapteeneista. Joukkueen puolustus oli samana vuonna NCAA:n rankingeissa Top-20 sijoilla useissa eri kategorioissa.

Barnes saapuu Hämeenlinnaan toukokuussa.

Isokokoinen ja väkivahva puolustuksen linjamies Koppala siirtyy Hämeenlinnaan Nokia Ghosthuntersista. Jaakonsaari puolestaan siirtyy Huskiesiin Seinäjoki Crocodilesista. Keskushyökkääjän paikan lisäksi myös laitahyökkääjänä aiemmin pelannut Jaakonsaari on tulevalla kaudella tärkeä lenkki Huskiesin air raid -hyökkäyspelissä. Huskiesin tulevan kauden pelisysteemi vaatii keskushyökkääjältä juoksu- ja blokkausvoimaa sekä hyvät kädet pallon kiinniottoon.

– Puolustuksen vahvistukset Barnes ja Koppala olivat tärkeitä lisäyksiä omilla pelipaikoillaan. Barnes pystyy isokokoisena ja nopeana yksilönä pelaamaan kaikilla tukimiespaikoilla sekä myös puolustuslinjan päädyissä, kun taas Koppalan vahvuutena on linjan keskustan ankkurointi, päävalmentaja Stan Bedwell arvioi.

Huskies jatkaa valmistautumistaan kauteen leireilemällä maalis- ja huhtikuussa Hämeenlinnassa. Joukkue matkustaa myös Hanko Sun Cityn vieraaksi Solvallan urheiluopistolle yhteisleirille.

Asiasanat

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic