fbpx
Uutiset

Hämeenlinna myy ja purkaa turhia tiloja

Melkoinen joukko tunnettuja rakennuksia on Linnan Tilapalvelujen myynti- ja purkulistalla.

Rohkea investoija voi valikoida parista vanhainkodista ja lukuisista kouluista. Myös kokoontumistiloja kuten Kipinäniemi sekä mahdollisesti myös Turvantalo ja Hauhotalo ovat päätymässä myyntilistalle.

Ensi vuoden aikana on tarkoitus suunnitella useita kaavanmuutoksia, jotta kiinteistöjä on helpompi myydä. Esimerkiksi Kankaantaan koulun, HLTI:n ja Hätilän päiväkodin alueilla suunnitellaan pientaloja.

Sen sijaan Rauhankadun virastotalon kortteliin tarvitaan lisää rakennusoikeutta, jotta virastontalon uusi osa voidaan korvata nykyistä korkeammalla rakennuksella.

Purkulistalle ovat joutuneet muiden muassa entinen HLTI:n kauppaoppilaitos Kaurialassa ja Nummen nuorisotila. Molemmat kosteuspulmista kärsivät talot ovat ohittaneet sen pisteen, jossa niiden kunnostaminen olisi kannattavaa tai mahdollista.

Purettavien joukkoon joutuu myös Untulan lava Lammilla. Muutamana päivänä vuodessa käytettävän lavan katto on niin heikossa kunnossa, että se on talveksi jouduttu tukemaan lisätuilla romahtamisen estämiseksi. (HäSa)

Katso myynti- ja purkutalojen lista torstain Hämeen Sanomista

Menot