Uutiset

Hämeenlinna omistaa maaliskuun rasismin vastaisuudelle

Rasismin vastaista päivää vietetään 21. maaliskuuta. Hämeenlinnassa kuitenkin koko kuukausi on omistettu rasismin vastaisille tapahtumille.

Ensimmäinen tapahtuma on keskiviikkona, jolloin lähiötyö, maahanmuuttajapalvelut ja Setlementti on järjestänyt talviloman laskiaisriehan koululaisille. Laskiaisrieha on Apparalla kello 12-15.

Tällä viikolla lauantaina on myös Vanajaveden opiston rasismin vastainen jalkapalloturnaus Pullerihallilla. Turnaus on kello 10-17.

Rasisimin vastaiset tapahtumat jatkuvat keskiviikkona 9. maaliskuuta, jolloin keskustellaan maahanmuuttajanaisten työllistymisestä Sovita Py:n tiloissa Aulangontiellä. Naisten ilta alkaa kello 18.

Tiistaina 15. maaliskuuta on luento Ihmisoikeusliiton ja Amnestyn toiminnasta koulutuskeskus Tavastian auditoriossa. Luento järjestetään kello 9-12.

Monikulttuurinen koko perheen arxantaissa lauantaina 19. maaliskuuta on cultitalent-kilpailu, valokuvanäyttely Afganistanista, japanilainen teeseremonia, afganistanilainen olohuone ja lasten työpaja. Monikulttuurinen päivä on ARX-talossa kello 12-15.

Varsinainaista kansainvälistä päivää vietetään 21. maaliskuura, jota tänä vuonna juhlitaan rotusyrjinnän poistamiseksi. Päivästä alkaa myös rasisminvastainen viikko. (HäSa)