fbpx
Uutiset

Hämeenlinna ottaisi OKL:n kiinteistön koulukäyttöön vaiheittain

Hämeenlinna vuokraa jo ensi syksyksi koko nykyisen Normaalikoulun tilat Normaalikoulun nykyisiä oppilaita sekä joitakin Ojoisten koulun luokkia varten. Näin tapahtuu, mikäli lasten ja nuorten lautakunta hyväksyy tilaajajohtajan Markku Rimpelän ehdotuksen kokouksessaan ensi viikolla.

-Ajatuksena on, että tiloissa tehdään muutostöitä ensi kesänä, ja lapsia siirretään syyslukukauden alussa Ojoisilta Normaalikoulun tiloihin niin paljon kuin on mahdollista, Markku Rimpelä sanoo.

Luokkajaot säilyvät

Ojoisten koululaisten siirroilla on kiire, koska koululla kärsitään huonosta sisäilmasta. Lapset siirtyvät Normaalikoululle niin, että nykyiset luokkajaot säilyvät. Myös normaalikoululaisten luokkajaot aiotaan säilyttää.

Ensi kesän jälkeen muutostyöt jatkuvat OKL:n tiloissa, ja näitä tiloja otetaan Ojoisten koulun käyttöön vähitellen. Tosin koulun nimi ei enää tulevaisuudessa ole Ojoisten koulu. Uudesta nimestä päätetään myöhemmin.

Myllymäen koulukin saatetaan myöhemmin siirtää samaan kokonaisuuteen Erottajakadulle. Rimpelä ehdottaa, että lasten ja nuorten lautakunta selvittäisi tämän asian ensi toukokuuhun mennessä.

Myös se on mahdollista, että vain osa myllymäkeläisistä siirtyisi, ja pienimmät koululaiset jäisivät Myllymäkeen.

Myllymäkeläisten siirrolla ei kiire

Myllymäen koulun mahdollisella siirrolla ei ole niin kiire kuin Ojoisten koulun muutolla, sillä Myllymäessä ei kärsitä sisäilmaongelmista.

Mikäli Myllymäen koulusta tulee osa Erottajakadun isoa koulua, kaupunki vuokraa kaikki OKL:n tilat Suomen yliopistokiinteistöt oy:ltä.

Tällainen vaihtoehto olisi kaupungille Rimpelän mukaan selvästi halvempi kuin Myllymäen koulun pitäminen itsenäisenä kouluna.

Raha on Myllymäki-kysymyksessä Rimpelän mukaan painava syy, mutta ei kuitenkaan tärkein. Opetuksellisetkin syyt puoltavat isoa koulua.

-Iso yksikkö tarjoaa paljon enemmän mahdollisuuksia esimerkiksi kielivalinnoissa kuin pieni. Opetussuunnitelman muutokset vuonna 2016 painottavat taito- ja taideaineita ja liikuntaa, ja myös niille uudet tilat antavat mahdollisuuksia.

Rimpelä sanoo myös, että isossa koulussa päivät voidaan rytmittää niin, että koulu tuntuu kokoistaan pienemmältä.

-Kaikkien ei tarvitse olla yhtaikaa ulkona, eikä kouluaamunkaan tarvitse alkaa kaikilla samaan aikaan.

Opettajien rekrytointi edessä

Uusi koulu tarvitsee Normaalikoulun nykyisille oppilaille ensi syksynä uudet opettajat. Opettajien rekrytointi voi Rimpelän mukaan alkaa ensi viikolla, mikäli lautakunta tekee esitetyt päätökset.

Kaupungin tiedossa ei ole, kuinka moni Normaalikoulun nykyisistä opettajista olisi kiinnostunut Hämeenlinnan viroista.

-Heillä on tietenkin mahdollisuus hakea näitä virkoja, Rimpelä sanoo.

Normaalikoululla on noin 20 opettajaa. He ovat Tampereen yliopiston palkkalistoilla. (HäSa)

Menot