fbpx
Uutiset

Hämeenlinna ryhtyy jätehuollolle isännäksi

Uusi jätehuoltolautakunta aloittaa toimintansa ensi heinäkuussa.

Uuden jätehuoltolain mukaan alueellisten jätehuoltoyhtiöiden osakaskuntien tulee perustaa yhteislautakunta hoitamaan jätehuoltoon liittyvää päätöksentekoa.

Tänä vuonna käydyissä neuvotteluilla Kiertokapulan osakaskunnat ovat sopineet, että jätehuoltoa hallinnoidaan lautakunnassa, jonka taustalla on isäntäkunta.

Toisena vaihtoehtona olisi ollut kuntayhtymä, mutta sitä pidettiin liian raskaana hallinnollisena ratkaisuna.

Isäntäkunnaksi oli kaksi tarjokasta, Hämeenlinna ja Riihimäki. Enemmistö osakaskunnista piti Hämeenlinnaa parempana, koska se on asukasmäärältään ja myös jätemäärältään suurin kunta.

Nyttemmin myös riihimäen tekninen lautakunta on päätynyt kannattamaan jätehuoltolautakunnan perustamista siten, että Hämeenlinna toimii isäntäkuntana.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ratkaisun. Se myös päätti, että Kiertokapulan ja osakaskuntien kanssa aloitetaan neuvottelut lautakunnan johtosäännöstä.

Hämeenlinnan organisaatioon perustetaan uusi vakanssi jätehuoltoa varten. Sen kustannukset jaetaan osakaskuntien kesken.

Kiertokapula vastaa yhdyskuntajätehuollosta 12 kunnan alueella Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Sen toimialue ulottuu Tuusulasta ja Keravalta Valkeakoskelle. (HäSa)

Menot