Uutiset

Hämeenlinna yrittää pitää opettajankoulutuksesta kiinni

Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeen liitto eivät aio jäädä tumput suorina tarkkailemaan luokanopettajakoulutuksen siirtoa Hämeenlinnasta Tampereelle. Keinovalikoima, jolla Tampereen yliopiston päätöksentekoon pystyttäisiin vaikuttamaan, on kuitenkin kovin vähäinen.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén kertoo, että kaupunki pyrkii jatkamaan keskusteluja yliopiston kanssa.

– Ainahan on toivoa niin kauan, kuin viimeinen päätös on tullut, mutta kun linjaratkaisu on tehty, vaatisi yksittäisen poikkeuksen tekeminen erityisperusteluja, Hellstén sanoo.

Linjaratkaisulla hän viittaa opetusministeriön kantaan, jonka mukaan alueelliset yksiköt pitäisi keskittää emoyliopistojen yhteyteen.

Hämeen liiton maakuntajohtaja Juhani Honka menee astetta pidemmälle pelkästä keskustelemisesta. Hänellä on esittää huhtikuussa Hämeenlinnassa vierailevalle yliopiston rehtoraatille suora vaihtoehto luokanopettajakoulutuksen siirrolle.

Hongan kaavailuissa OKL:n toimintaa kehitettäisiin yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun kanssa Häme open campuksen sateenvarjon alla.

– Toivon, että ihmiset olisivat riittävän avarakatseisia ja valmiita kokeilemaan. Kukaan ei häviäisi tässä mitään.

Hämeenlinnan yksikön tulevaisuus lepää lopulta Tampereen yliopiston hallituksen käsissä, joka perustaa päätöksensä yliopiston tuoreeseen strategiaan. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic