Uutiset

Hämeenlinnaan kaksi mitalia luokkakisoista

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Annika Kaivola ja Hilma Kovanen eivät jännittäneet kotiyleisön edessä esiintymistä, vaan taiteilivat itsensä palkintopallille lauantaina Hämeenkaaressa alkaneissa rytmisen voimistelun luokkakilpailuissa. Kaivola sijoittui toiseksi pistein 41,842 ja Kovanen kolmanneksi (40,642) 5. luokassa. 5. luokan voiton vei Suomalaisen Voimisteluseuran Juliska Pohjanvirta 44,458 pisteellä.

Hopeamitalisti oli iloisella tuulella palkintopallisuorituksensa jälkeen.

– Voimistelu sujui ihan hyvin, jotain pientä sählää oli joka välineellä, mutta ei mitään isompaa. Vanne-ohjelma oli tänään paras, kuvaili 14-vuotias Kaivola päivän urakkaansa.

Kovanen oli seuratoverinsa kanssa samoilla linjoilla.

– Onnistuin jokaisella välineellä ihan hyvin. Aina jotain pieniä virheitä sattuu, mutta kokonaisuutena päivä oli hyvä, tuumasi 13-vuotias Kovanen.

Mitalikaksikko on koko syksyn harjoitellut joukkuevoimistelua, ja tämä oli molempien ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu tänä syksynä. Hyvien sijoitusten myötä Kaivola ja Kovanen nousevat kilpailemaan 6. luokkaan.

Uusia esityksiä Asemassa

Lauantaina oli ohjelmassa myös Asema-luokka, jossa tyttöjä ei laiteta paremmuusjärjestykseen. Hämeenlinnan Voimisteluseuran varapuheenjohtaja Susanna Joutsimon mukaan uusia ohjelmia nähtiin kiitettävän paljon Asema-luokassa.

– Näimme tänään paljon uusia ohjelmia, joita tytöt esittivät ensimmäistä kertaa. Oikein positiivinen maku jäi niistä.

Myös Kaivolan ja Kovasen esitykset vakuuttivat Joutsimon.

– Todella hienot suoritukset molemmilta, ja oli hieno nähdä, että yksilösuorituksetkin onnistuvat pitkän joukkuevoimistelujakson jälkeen, Joutsimo kehui tyttöjä.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kello 10.00 1. luokan kilpailijoiden esityksillä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020