Uutiset

Hämeenlinnalaiselle menestystä ammattitaidon EM-kisoissa

Viikonloppuna päättyneissä Ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailuissa Belgiassa Suomen joukkue pääsi juhlistamaan neljää kultaa, kuutta hopeaa ja seitsemää pronssia.

Suomalaiskilpailijat saivat EuroSkills 2012:ssa Spa-Francorchampsissa kultaa neljässä lajissa. Näistä tarjoilijalaji ja vihersuunnittelu ovat yksilölajeja. Kultamitali saatiin lisäksi ravintola-alalla sekä muoti ja vaatetus-lajissa, joissa kilpaillaan tiimeinä.

Joukkueena Team Finland 2012 keräsi eniten pisteitä koko kilpailussa ja ylsi kaikkien aikojen parhaaseen suoritukseen.

Suomen joukkueen paras kilpailija oli hämeenlinnalainen vihersuunnittelija Veera Varpa.

Mitalisijojen lisäksi kahdeksan suomalaiskilpailijaa saavutti diplomisijan, eli he ylittivät lajinsa keskiarvopistemäärän. Kokonaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että reilusti yli puolet Suomen joukkueesta oli keskiarvon paremmalla puolella.

– Kisamenestyksemme kertoo ehdottomasti siitä, että ammatillinen koulutus on Suomessa korkeatasoista ja tuottaa huippuosaajia eri aloille tukemaan Suomen kilpailukykyä. Skills Finlandin visiona on olla maailman parhaan ammattiosaamisen rakentaja. Maamme hallituksen tavoitteena puolestaan on, että Suomi olisi maailman osaavin kansa vuoteen 2020 mennessä. Eurooppalaisittain verrattuna olemme hyvällä tiellä kohti näitä tavoitteita, toteaa Skills Finlandin hallituksen puheenjohtaja, opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriöstä. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic