Uutiset

Hämeenlinnan golffareita liittovalmennusryhmiin

Hämeenlinnalaisella kilpagolfilla ei ole aikoihin mennyt näin hyvin, jos kriteerinä pidetään pelaajien lukumäärää Golfliiton liittovalmennusryhmissä. Golfliiton tuore päävalmentaja Fredrik Jendelid nimittäin kelpuutti peräti neljä hämeenlinnalaisgolffaria mukaan tulevan kauden valmennusryhmiin: Tawast Golfin Tuomas Nukarin miesten ja Oona Kurosen tyttöjen maajoukkueeseen, sekä Linna Golfin Kerttu Hiltusen ja Aulangon Golfklubin Lassi Burmanin kehitysryhmään.

Nukari, 22, on ollut viime vuosina Suomen kärkipään amatööripelaajia, ja kuluneen kesän hyvät otteet toivat hänelle jälleen paikan maajoukkueeseen.

– Osasin kyllä odottaa tätä valintaa. Tai sanotaanko niin, että olisin ollut todella pettynyt, jos minua ei olisi valittu. Viime kesän pelit sujuivat kuitenkin sen verran hyvin, muun muassa reikäpelin SM-hopeaa kauden aikana voittanut Nukari sanoo.

Maajoukkueen aikataulut eivät ole Nukarilla vielä selvillä, mutta hän arvelee ensimmäisen ulkomaanleirin ajoittuvan helmikuulle. Mitään lomailua tämä talvikausi ei huippugolffarille siitä huolimatta ole, vaan työt oman pelin kehittämisen kanssa ovat täydessä käynnissä.

– Olen tässä nyt pari viikkoa työstänyt svingiäni uuteen uskoon. Valmentajallani Mika Piltzillä on siihen muutamia teknisiä muutoksia, jotka ovat aika mielenkiintoisia. Tavoitteena on, että pystyisin luottamaan lyöntiin vähän huonompanakin päivänä. Siitä pitäisi saada hieman toistettavampi, ettei tuloksen tekeminen olisi pelkästään sen hyvän puttipelin varassa, Nukari pohtii. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic