fbpx
Uutiset

Hämeenlinnan herruus pysyi LaSB:n hallussa

Lammin Salibandy on tällä hetkellä tiukasti niskan päällä hämeenlinnalaisjoukkueiden keskinäisissä salibandydivarin otteluissa. Iso osa Elenia-areenan 1173 katsojasta juhli, ja iso osa pettyi, kun LaSB otti sunnuntaina kauden toisen voittonsa Steelersistä maalein 9–7 (0–3, 6–2, 3–2). LaSB nousi voitolla myös sarjan kärkeen.

Hämeenlinnalaisjoukkueiden kauden toinen paikallisottelu oli viihdyttävä. Paikkoja tuli solkenaan kumpaankin päähän, ja valtaosa 16 maalista oli komeaa katsottavaa. Steelers johti avauserän jälkeen 3–0, mutta LaSB sai toisessa erässä ihan eri vaihteen päälle, nousi nopeasti rinnalle ja pian myös ohi.

Yksi ottelun ratkaisuhetkistä nähtiin toisen erän loppupuolella, kun Steelersin Julius Aaltonen sai viiden minuutin rangaistuksen ja punaisen kortin LaSB:n Heikki Hätösen (3+0) torppaamisesta. Steelers kesti vielä alivoiman toisen erän lopussa, mutta kolmannen erän alussa vierasjoukkue loppujäähyn aikana teki kaksi maalia ja karkasi kolmen maalin johtoon.

LaSB:n valmentaja Petri Kemppainen ei tilannetta nähnyt, eikä Steelersin valmentaja Jani Järvinen halunnut tilannetta sen enempää kommentoida.

– Olimme ensimmäisen erän myös tuloksellisesti jarru päällä, mutta saimme pelin auki ja kaksi erää veimme mielestäni peliä pallollisestikin. Viihdyttävää salibandyahan tämä oli, vauhdikasta. Tiesimme, että meidän täytyy saada peliin syvyyttä ja pitää palloa. Seitsemän maalia omiin on aika paljon, mutta vastustaja on hyvä tekemään maaleja, Kemppainen mietti.

Tunnetta pelissä oli kolmen erän ajan hyvin.

– Tällaista sen pitää ollakin, kun kyseessä on paikallispeli, Kemppainen muistutti.

Järvinen oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen ensimmäisessä ja kolmannessa erässä.

– Olimme tosi valmiina ja pelasimme systeemin mukaan ensimmäisen erän. Toisessa erässä pelikuri katosi ja vastustaja pääsi tekemään kuusi maalia. Lisäksi siinä tuli se yksi vitosen jäähy, joka on meidän arvojemme vastaista. Tällaisiin ei vain ole varaa, vaan meidän pitää pystyä pelaamaan kurinalaisemmin tällaiset huippupelit. 40 minuutin pelaaminen ei ihan riitä, Järvinen sanoi.

Vastustajaakin hän kehui.

– LaSB on hyvä joukkue. En tiedä, olisiko riittänyt, vaikka olisimme pelanneetkin toisen erän samalla tavalla. LaSB on liikkuva ja modernia salibandya pelaava joukkue. Tiedämme kuitenkin, miten voimme sen voittaa, valmentaja vakuutti.

Kuudentoista maalin illassa nähtiin kolme hattutemppuakin. LaSB:sta Steelersin maalivahdin yllättämisessä kolme kertaa onnistuivat Hätönen ja Justus Kainulainen. LaSB:n maalivahti Kaapo Kettunen joutui puolestaan kaivamaan pallon kolme kertaa selkänsä takaa Ville Lastikan (3+1) laukauksen jälkeen.

LaSB:sta maalasivat myös Matti Korhonen (1+1), Juuso Kainulainen ja Aki Syrjälä. Steelersistä maalinteossa onnistuivat Lastikan ohella Teemu Metsälä (2+2), Markus Sipronen (1+1) ja Tuomas Mikkola. HäSa

Asiasanat

Menot