Uutiset

Hämeenlinnan Hiihtoseura avasi vahvasti viesticupin

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisjoukkue Laura Mononen, Anni Kainulainen ja Maija Hakala aloitti hyvin Suomen cupin viestivoiton puolustamisen sunnuntaina Vuokatissa.

Kokonaan vapaalla tyylillä hiihdetyn avausosakilpailun (3×4 km) voitto tuli tasaisen hyvällä esitykselle 11,3 sekunnin erolla Vieremän Koittoon. Kolmas oli myös suosikkeihin kuulunut Kangasniemen Kalske 14 sekuntia kärjestä.

Laura Mononen tuli avausosuudelta neljän hiihtäjän kärkiryhmässä Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Lisa Malvalehdon, Kangasniemen Heini Hokkasen ja Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösen kanssa. Vieremän Koiton Marjaana Pitkänen jäi 12 sekuntia.

– Alku oli rauhallinen. En uskaltanut lähteä kovaa kun ei oikein tiennyt, miten kroppa toimii avauskisassa. Mutta hyvältä tuntui ja lopussa pystyin ottamaan helposti Monan pienen karkumatkan kiinni, Mononen kertoi.

– Joukkueena tämä oli paras viesticupin avauksemme ikinä. Nyt suuntaan Olokselle, jossa huomenna alkaa maajoukkueleiri.

Kainulainen taisteli toipilaana

Toisella osuudella Anni Kainulainen jäi kärkiryhmästä, mutta ennakkoon kovimman uhkaajan Vieremän Jenni Raivioon ero kasvoi puoleen minuuttiin.

– Kaksi kuukautta sitten solisluu meni poikki. Tämä oli vasta neljäs hiihtolenkki kahdella sauvalla, eli käsi oli juuri ja juuri kisakunnossa. Siihen nähden tämä oli hyvä hiihto. Tavoitteena oli tuoda viesti varmasti maaliin ja saada eroa Vieremään eli pedata Maijalla sopiva paikka ja sehän onnistui, Kainulainen iloitsi.

Vaihtoon osuuden nopeimpina kärjessä tulivat Kangasniemen Silja Tarvonen ja Kouvolan Heli Heiskanen. Kainulainen lähetti Maija Hakalan ankkuriksi kolmantena puolen minuutin päästä.

Maija Hakala varma ankkurina

Maija Hakala aloitti vahvasti kärkikaksikon takaa-ajon ja takana neljänneltätoista sijalta oman rynnistyksensä aloitti Vieremän Kerttu Niskanen.

Toisen kierroksen alussa Hakala ohitti Kangasniemen Terttu Lapin ja karkasi voittoon. Niskanen sai Hakalaa ensimmäisellä kahden kilometrin kierroksella kiinni 13 sekuntia, mutta toisella enää kuutisen sekuntia.

– Lähdin rennosti ja maltillisesti tekemään omaa hiihtoa. Totesin, että tasaisella vauhdilla saavutan kärjen. Takana eroa Kerttuun en tiennyt, ennen kuin olin jo kärjessä. Siinä vaiheessa kiristin vauhtia. Hyvin meni ja tuntui, että kovempaakin olisi voinut hiihtää, Hakala kommentoi.

Hakala oli ankkuriosuuden toiseksi nopein Niskasen jälkeen. Vuokatti Ski Teamin Susanna Saapunki jäi Hakalalle lisää kymmenisen sekuntia ja oli maalissa neljäs.

Vuokatti vei miehissä kiritaiston

Miesten viesti (3×6 km) huipentui loppukiriin, jossa Vuokatti Ski Teamin ykkösjoukkueen Iivo Niskanen kukisti Kouvolan Hiihtoseuran nuorten maajoukkuehiihtäjän Lauri Lepistön. Niskasen lisäksi voittojoukkueessa hiihtivät Martti Jylhä ja Mikko Koutaniemi.

Sami Jauhojärvi ankkuroi Vuokatin kakkosjoukkueen neljänneksi, kun Anssi Pentsinen nosti Jämsänkosken Ilveksen lopussa ohi kolmanneksi.

Hattulalainen Vesa Kallio hiihti Valkeakosken Hakan toisen osuuden ja oli neljänneksi nopein 17 sekuntia Juho Mikkosta ja 16 sekuntia Ville Nousiaista hitaampana.

Harri Niemi lähetti Kallion seitsemäntenä matkaan (+0.14) ja Kallio nosti Hakan neljänneksi aivan toisena vaihtaneen Jämin Jänteen kantaan.

– Töitä piti tehdä, että sain porukan kiinni. Helppoa ei ollut missään vaiheessa ja siksi loppu oli hieman vaikea. Mutta hyvältä tuntuu. Oloksella tavoitteena on sellainen veto, että paikka Rukalle aukeaa, Kallio kertoi.

Hakan ankkuri Juha-Matti Mikkolainen joutui kovaan kyytiin ja toi valkeakoskelaiset kuudentena maaliin 37 sekuntia kärjestä ja 27 sekuntia kolmannesta sijasta. (HäSa)

Asiasanat