fbpx
Uutiset

Hämeenlinnan Hiihtoseura kiri hopeaa SM-viesteissä

Miesten hiihtoviestin mestaruusvaltikka pysyi viidentenä vuonna peräkkäin Kainuussa. Vuokatti Ski Teamin miehet joutuivat kuitenkin ensi kertaa mestaruusputkensa aikana lujille, kun Kouvolan Hiihtoseuran ankkuri Juha Lallukka ajoi Mikko Koutaniemeä ahnaasti takaa.

Matka loppui kesken, ja Koutaniemi ylitti maalilinjan 9,4 sekuntia ennen kevätväsymystä valitellutta Lallukkaa.

-Uran makein viestimestaruus, Vuokatin toisella osuudella hiihtänyt Sami Jauhojärvi tiivisti.

Avausosuuden Martti Jylhä käytti joukkuekaveriaan värikkäämpiä sanakäänteitä.

-Tässä oli Rocky Balboa -efekti, kun altavastaajana lyödään iso musta neekeri, Jylhä heitti mitalistien haastattelussa takavuosien Rocky-elokuviin viitaten. Hänen mielestään Kouvola oli kisan suosikki ja Vuokatti tällä kertaa haastaja.

Saman pystyi päättelemään kouvolalaishiihtäjien kasvoilta. Hopeassa oli heille masentava maku.

Kouvolalaisia iloisemmat tunnelmat oli pronssia hiihtäneen Vantaan Hiihtoseuran miehillä. Seuran historian ensimmäinen 4×10 kilometrin viestimitali ratkesi ankkuriosuudella Matti Heikkisen hyvään hiihtoon.

-Meille tämä oli tärkeä etappi, että saatiin mitali, Heikkinen tuumasi.

Niklas Collianderin, Janne Monosen, Olli Hiidensalon ja Heikkisen voimin Vantaa hävisi kärjelle yli kolme minuuttia.

Vuokatilla uusi ankkuri

Vuokatin joukkueessa Koutaniemi on tulokas, sillä vielä viime vuonna hän edusti Lahden Hiihtoseuraa. Hänelle lankesi heti ankkurin kunniapaikka, ja asetelmat hänelle pohjustivat Jylhä, Jauhojärvi ja Teemu Härkönen.

-Tiukkaan paikkaan jätkät minut laittoivat. Kymmenen kilometrin ajan pelotti, että Lallukka saa kiinni, Koutaniemi kertasi.

Jauhojärven kakkososuus petasi jo hyvät asetelmat vapaalle hiihtotavalle, sillä Kouvolan Ville Nousiainen jäi Jauhojärven kyydistä nelisenkymmentä sekuntia.

-Jo ensimmäisen mäen jälkeen tuntui, että jalat tärisevät. Hiihtoni oli aika lailla alta lipan, Nousiainen tunnusti.

Nousiaisen ja Lallukan lisäksi Kouvolan joukkueessa hiihtivät Kari Varis ja uransa päättävä Johannes Kohonen. (STT/HäSa))

Menot