Uutiset

Hämeenlinnan Hiihtoseura suosikkina viestiin

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisjoukkue kuuluu ennakkosuosikkeihin, kun Pyhäjärvellä hiihdetään maastohiihdon Suomen cupin viestit sunnuntaina. Kilpailu käydään kokonaan perinteisellä tyylillä ja osuuksien matkana on viisi kilometriä.

Hallitseva viesticupin mestari on jälleen kärjessä kahden osakilpailun jälkeen. HlHS on kerännyt 300 pistettä ja johtaa 20 pisteellä Kangasniemen Kalsketta ja 56 pisteellä Oulun Hiihtoseuraa. Seuraavina ovat Liperin Hiihtoseura ja Vuokatti Ski Team.

HlHS:n joukkue ja hiihtojärjestys on Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen. Vahvuutena on tasaisuus eli ennakkoon kolmikosta ei heikkoa lenkkiä löydy verrattuna muihin joukkueisiin.

– Yhteiskilpailun voitto on taas tavoitteemme kahden edellisen jatkoksi ja samoin sunnuntaina ykkössija on tavoite, vaikka kovia ryhmiä on muillakin. Vitosen matkalla voi tulla suuriakin eroja ja jos kaikki menee hyvin ja pystyssä pysytään, uskon voittoomme, Mononen linjasi.

Malvalehto ja Ketelä …sprintin ykköset

Maastohiihdon kauden viides Suomen cupin osakilpailu Pyhäjärven Honkavuorella avattiin lauantaina perinteisen tyylin sprinttikisoilla.

Naisten voittoon hiihti Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Lisa Malvalehto ennen Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllöstä ja Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarista.

– Aika-ajo oli helppoa, mikä oli yllätys, sillä olen ollut väsynyt. Kokonaisuutena meni suunnitelman mukaan ja finaalissa löytyi lopussa irtiottokykyä, Malvalehto kertoi.

HlHS:n kolmikosta Laura Mononen pudotti välierässä toisen maajoukkuehiihtäjän Krista Pärmäkosken, mutta taipui finaalissa kuudenneksi.

– Paljon oli hyvääkin tänään ja erityisesti välierähiihto, mutta finaalissa ei paukut ihan riittäneet lopussa. Tasatyöntöosuuksilla pysyin hyvin mukana, Mononen summasi.

Maija Hakala ylsi välieriin ja oli yhteistuloksissa yhdeksäs.

– Tyytyväinen olen. Hidas lähtö ei palvele sprinttiä, mutta loppu tuli vauhdikkaasti. Harvoin olen kokonaisuutena hiihtänyt noin hyvää sprinttiä, Hakala tuumi.

Anni Kainulainen eteni myös karsinnasta jatkoon, mutta alkuerässä neljäs sija ei riittänyt välieräpaikkaan.

– Minä en ole tyytyväinen tähän päivään, mutta huomenna avausosuudella tavoite on tulla kärkijoukossa vaihtoon, Kainulainen ennakoi.

Pakkassäässä miesten sprintin kärkikaksikko, IF Minkenin Toni Ketelä ja Matias Strandvall, työnsi koko päivän ilman pitovoiteita karsinnasta finaaliin, jossa Ketelä nousi loppusuoralla voittoon ohi suomenmestari Strandvallin.

Kolmas oli pitovoiteilla matkassa ollut Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen ennen seurakaveri Ville Nousiaista, joka vahvisti miesten Suomen cupin yhteiskilpailun johtoaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic