Uutiset

Hämeenlinnan judokat menestyivät Samurai-cupissa

Hämeenlinnan judoseura oli kolmanneksi paras seura lauantaina Kirkkonummella järjestetyssä kolmannessa Samurai-cupissa. Hämeenlinnalaisten saalis 35 seuran kilpailussa oli kolme sarjavoittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija.

Kultamitalit ottivat Turpal Djoukaev P18-55 kg:n sarjasta, Sikko Kaewasa M-73 kg:n sarjasta ja Sini Oinonen N21-52 kg:n sarjasta. Hopeamitalin nappasi puolestaan Samuli Koskinen M21-73 kilon sarjasta ja pronssia toi Tuukka Lahtinen P15-66 kg:n sarjasta.

Djoukaevin sarjavoitto tuli hienolla esityksellä. Djokaev otti neljä ippon-voittoa, esitellen erilaisia tekniikoitaan: sidonta ja kuristus tuottivat alkuotteluissa voitot.

Välierässä lonkkaheitto kaatoi Tikkurilan judokoiden Jens Pulkan ja finaalissa toinen tikkurilalainen Patrik Pavlov kaatui ensin Djoukaevin jalkaheittoon waza-arin arvoisesti ja jäi sitten toisen waza-arin arvoiseen sidontaan, näistä siis neljäs ippon-voitto.

Kaewasa oli myös vakuuttava omassa sarjassaan. Hän otti viisi ippon-voittoa. Alkulohkon kolme ottelua päättyivät joko Kaewasan aituri-ipponiin tai kieppi-ipponiin.

Välierässä Turun judoseuran Julius Välimäki mätkähti tatamin pintaan selälleen 19 sekunnin ottelun jälkeen Kaewasan kiepin onnistuttua täydellisesti. Finaalissa Keravan Bodonoksen Valtteri Olin tarjosi hieman kovemman vastuksen kuin alkuottelussa, mutta Kaewasa oli kuitenkin uusintaottelussakin parempi ja otti ensin aiturilla waza-arin ja sai käsilukollaan Olinin luovuttamaan.

Oinonen otti sarjavoittonsa kahdella ippon-voitolla. Ensin Orimattilan Judoseuran Heidi Elonen kaatui kahdesti Oinosen waza-arin arvoisiin jalkaheittoihin ja sarjavoitto varmistui, kun Turun Judoseuran Christina Sandell koki saman jalkaheiton tehokkuuden.

Asiasanat