Uutiset

Hämeenlinnan judokoille Suomen mestaruuksia

Hämeenlinnan judoseuran judokat saivat kaksi Suomen mestaruutta B-junioreiden judon SM-kisoista Nummelasta. Henri Hannula otti toisen peräkkäisen suomenmestaruutensa alle 81 kg:n sarjasta. Toisen peräkkäisen SM-kultansa otti myös Samuli Koskinen sarjasta alle 50 kg. Hämeenlinnan hienoa menestystä täydensi Jere Lahtinen pronssimitalilla alle 50 kg:n sarjasta. Hämeenlinnan Judoseura oli kisojen paras seura.

Hannula kohtasi finaalissa Erkka Karin. Hannula hallitsi ottelua ja tuomari antoi Karille varoituksen passiivisuudesta. Varoituksen jälkeen Karin oli avattava ottelutyyliään, ja Hannula otti kaksikin yukon arvoista suoritusta. Hetken päästä Hannula otti vielä waza-arin arvoisen suorituksen ja ottelu tuntui Hannulan mielestä valmiilta. Kari käytti kuitenkin Hannulan herpaantumista hyväkseen ja otti yllättäen yukon arvoisen suorituksen. Herpaantumisestaan oppia ottanut Hannula pyöräytti Karin toisen kerran waza-arin arvoisesti selälleen ja otti Suomen mestaruuden.

Viisi ippon-voittoa SM-kisoissa oli tyylikäs näyte hämeenlinnalaisen ylivoimasta.

Myös Koskinen otti oman kultansa viidellä ippon-voitolla. Finaalissa vastaan tuli Hyvinkään judoseuran Roope Lairi. Koskinen hallitsi ottelun alkua, mutta pisteiden arvoisia suorituksia ei tullut. Koskisen hallinta pakotti Lairin passiivisuuteen ja tuomari varoitti Lairia tästä. Tämän jälkeen Koskinen oivalsi nopeasti Lairin horjahduksen ja sysäsi Lairin tatamin pintaan kyljelleen yukon arvoisesti. Pian sen jälkeen vielä toinen yuko ja lopuksi ipponin arvoinen heitto varmisti Koskiselle SM-kultaa.

Sunnuntaina hämeenlinnalaisjudokat kamppailevat A-junioreiden SM-mitaleista. Tatamilla parastaan näyttävät Henri Hannula, Sikko Kaewasa, Saku Inget ja Aki Oinonen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020