Uutiset

Hämeenlinnan Judoseura menestyi Ruotsissa

Hämeenlinnan judoseuran juniorit kävivät helatorstaina Ruotsin Lundissa testaamassa taitojaan kansainvälisessä Budo Nord Cupissa. Kisoissa oli 480 kilpailijaa. Turpal Djoukaev voitti kultaa, Samuli Koskinen voitti pronssia ja Lassi Talvitie oli viides.

Turpal Djoukaev voitti alle 15-vuotiaiden poikien alle 50 kg:n sarjan. Sarjassa oli 20 kilpailijaa ja Djoukaev pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Avausottelussa Hollannin Wouter Tijink kaatui ipponilla. Saman kohtalon Ruotsin Pasha Pashaev.

Välierässä vastus parani, kun vastassa oli Tikkurilan judokojen Artur Kanevets. Ottelu oli tiukka ja tasainen, sillä judokat ovat useasti ottaneet mittaa toisistaan tatamilla. Tällä kertaa Djoukaev vei voiton yukolla. Finaalissakin vastaan tuli taas suomalainen, Vantaan Jukaran Konsta Koivisto, joka on myös tuttu ja tiukka kamppailija. Sinivöinen Djoukaev otti ruotsalaisella tatamilla komean ippon-voiton vantaalaisesta ja pokkasi kultamitalin.

Samuli Koskinen taisteli pronssia alle 18-vuotiaiden alle 60 kg:n sarjasta. Sarjassa oli 26 judokaa. Avausottelussa Koskinen oli tehokkaana ja heitti kiepillä Ranskan Quentin Jardonin heti ensimmäisestä aloituksesta ipponin arvoisesti selälleen. Toisessa ottelussa Ruotsin Kevin Torkar kaatui kahdesti waza-arin arvoisesti, kun Koskinen käytti aituriaan.

Kolmannessa ottelussa Norjan mustavöinen Sander Knutsen kompastui ruskeavöisen Koskisen aituriin ja Koskinen jatkoi waza-arillaan välierään. Raskas päivä painoi kuitenkin Koskista, mutta sitkeästi taistellen hän kuitenkin otteli välierässä Ruotsin Linus Skoglundia vastaan. Skoglund pääsi yllättämään kouchimakikomillaan ja sysäsi Koskisen pronssimatsiin. Pronssiottelussa Koskinen oli taas vaihdissa ja pommitti ranskalaisen Jeremy Hermelinin tatamin pintaan kahdesti waza-arin arvoisilla kiepeillään.

Valmentaja Olli Paasimaa oli tyytyväinen poikien otteisiin kansainvälisillä tatameilla.

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic