Uutiset

Hämeenlinnan juniorikeilaajat …kilpailevat Dohassa

Hämeenlinnalaiset juniorikeilaajat Lauri Sipilä ja Emilia Pettinen matkaavat Suomen joukkueen jäseninä Qatarin pääkaupunkiin Dohaan kansainväliseen ystävyysturnaukseen. Qatarin keilailuliitto on kutsunut usean maan nuorisojoukkueet maanantaina käynnistyvään Friendly Competition -tapahtumaan. Suomesta viikon reissuun osallistuu junioreiden maajoukkueryhmästä valittu kahdeksan henkinen joukkue.

– Turnauksessa ei tavoitella arvokisatitteleistä, mutta matka tuo hyvää kokemusta ulkomailla kilpailemisesta. Samalla mitataan suomalaisten tämän hetkinen taso kevään arvokilpailuita silmällä pitäen, kertoo valmentaja Aki Aarikka.

– Osallistujaluettelon mukaan ainakin Ruotsi ja Norja, Suomen lisäksi, lähettävät paikalle ikäluokkansa huippunimet, eli tasokas turnaus on odotettavissa, Aarikka jatkaa.

Juvel-Teamia edustava Lauri Sipilä, 17, on kilpaillut jo aiemminkin ulkomailla, lähinnä Ruotsissa ja Virossa. Viime keväänä hän edusti Suomea EM-kilpailuissa Itävallassa.

– On tosi mukavaa lähteä myös pidemmälle kilpailumatkalle. Varmasti tulee mieleenpainuva ja eksoottinen matka, lentokin kestää yli 14 tuntia, Sipilä muistuttaa.

Varsinaisia sijoitustavoitteita Suomen joukkueelle ei ole asetettu.

– Aina kun Suomen pelipaidan pukee päälleen, on kuitenkin kunnia-asia keilata mahdollisimman hyvin. Turistimatkasta ei todellakaan ole kyse, Sipilä painottaa.

Viime syksystä asti maajoukkueryhmään kuulunut Vaken Emilia Pettinen, 17, lähtee ensimmäiselle pelimatkalleen ulkomaille.

– Hieman matka jännittää, kun en ole aikaisemmin ollut ulkomailla keilaamassa. Pitää ottaa matka hienon kokemuksen kannalta ja keilata mahdollisimman hyvin, Pettinen pohtii.

Molemmat myös EM-joukkueeseen

Sipilä ja Pettinen valittiin alkuviikosta myös juniorimaajoukkueeseen ja he lähtevät edustamaan Suomea EM-kilpailuihin Tanskaan. Odensessa keilataan huhtikuussa pääsiäisen aikaan. Kilpailuihin on ilmoittautunut 28 maasta yli 150 keilaajaa. Muut Suomen edustajat ovat Riikka Hakala (PeBo Iisalmi), Iida Gylden (FC, Kotka), Teea Mäkelä (SF Turku), Tomas Käyhkö (BC Joe’s Gold Joensuu), Tatu Lehtonen (Tornados Helsinki) ja Henry Laine (TPS Turku).

Dohan kilpailu palvelee myös valmistautumisessa EM-kilpailuihin, sillä pelimuoto on sama kuin Tanskassa.

– Ohjelmassa ovat henkilökohtainen, pari- ja nelimiesjoukkuekilpailut. Ne ovat arvokasta kokemusta EM-kilpailuita varten, Aarikka sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020