Uutiset

Hämeenlinnan käräjäoikeus: Riitakumppania ei tarvitse palkata

Hämeenlinnan käräjäoikeus hylkäsi tiistaina hattulalaisen sähkömiehen kanteen, jonka mukaan häntä olisi työnhaussa syrjitty poliittisen- ja ammattiyhdistystoiminnan vuoksi. Kiista koski työpaikkahaastattelua lokakuussa 2004.

Työttömäksi jäänyt sähkömies oli itse soitellut yrityksiin ja kysellyt urakkatöitä. Hän sopi tapaamisesta hämeenlinnalaisen yrityksen johtajan kanssa. Myöhemmin neuvotteluun saapui myös hallituksen puheenjohtaja.

Sähkömiehen mukaan yrittäjä ilmoitti heti saavuttuaan, ettei ota töihin poliittista henkilöä, joka on ollut mukana ammattiyhdistystoiminnassa.

Työntekijä veti tapauksen oikeuteen sen jälkeen, kun kihlakunnansyyttäjä oli päätynyt syyttämättäjättämiseen. Sähkömies vaati ammattiliiton lakimiehen tuella yrittäjälle tuomiota työsyrjinnästä.

Käräjäoikeuden kansliapäätös tulkitsi tapauksen syytetyn hyväksi, kun osapuolten kertomukset poikkesivat toisistaan olennaisilta osin.

Oikeuden mielestä todellisena syynä työnhakijan hylkäämiseen saattoivat olla sähkömiehen ja yrittäjän henkilökohtaiset ristiriidat, jotka olivat alkaneet jo ammattikouluaikoina.

Sähkömies määrättiin maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja liki 2 400 euroa. (STT)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic