Uutiset

Hämeenlinnan karatekat kovaan seuraan EM-tatamille

Hämeenlinnan Karateseuran Niko Mantere ja Maximiliam Ollila valmistautuvat uransa ensimmäisiin nuorten Euroopan mestaruuskisoihin. Mantere, 17, ottelee helmikuun puolessa välissä Sofiassa Bulgariassa käytävissä kisoissa alle 18-vuotiaiden 76-kiloisten sarjassa. Ollila, 15, hyppää tatamille puolestaan alle 16-vuotiaiden 63 kilon painoluokassa.

Hämeenlinnan juniorit eivät tavoittele mestaruuksia EM-kisoissa, mutta jos kaikki sujuu nappiin, voi tuliaisina olla hyviä sijoituksia.

– Näin kovissa kisoissa me taistelemme ehkä sijoista kahdeksan eteenpäin. Ihan hyvillä mielin lähdemme kuitenkin matkaan, sillä monet ottelijat ovat meille tuttuja aiemmista kansainvälisistä kisoista, muistuttaa Mantere.

Mantere ja Ollila ovat ensimmäiset Karateseuran kasvatit, jotka osallistuvat arvokisoihin. Molemmat pojat ovat kuitenkin jo kokeneita ulkomaan kisojen kävijöitä. Näyttöjä EM-kisoihin kaksikko antoi muun muassa syksyllä Tshekissä järjestetyissä gp-kisoissa.

– Pääsimme ottelemaan kovia kavereita vastaan ja ylsimme molemmat hopealle sarjoissamme. Tshekin kisojen mitalit ovat parhaat saavutuksemme. Minä voitin muun muassa sveitsiläisen Kol Kabashin, joka on voittanut EM-kultaa ainakin alle 16-vuotiaiden sarjassa, Mantere muistelee.

Mantere ja Ollila harjoittelevat paljon yhdessä. Painoerokaan ei ole haitannut menoa.

– Minun valttejani on monipuolisuus. Toivottavasti siitä on apua EM-kisoissakin, Ollila pohtii.

Karateseuran EM-edustajien harjoitustahti alkaa kiihtyä joulun jälkeen. Seuran omien harjoitusten lisäksi Mantere ja Ollila käyvät Karateliiton alueharjoituksissa.

– Siellä on myös isompia kavereita, joiden kanssa Niko on päässyt ottelemaan, kertoo poikien harjoituksia maanantaina Tuomelan koululla seurannut valmentaja Nelli Mantere.

Mantere ja Ollila ovat viihtyneet hyvin seuransa harjoituksissa.

– Olemme pystyneet tarjoamaan heille koko ajan laadukkaampia ja paremmin suunniteltuja harjoituksia. Kova työ on tuottanut myös tulosta ja kisoissa menestyminen vain lisännyt intoa, Nelli Mantere sanoo.

Hämeenlinnan Karateseuran päättynyt toimintavuosi oli seuran tähän saakka menestyksekkäin. Uusia mustia vöitä saivat Jani Mantere (2. dan), Nelli Mantere (2. dan), Amanda Virtanen (1. dan) ja Juha Lokinperä (1. dan).

Noin 170 jäsenen seurassa on tarjolla harjoituksia kaikentasoisille harrastajille.

– Nelli Mantere on hankkinut kilpavalmennuksen ammattimaista valmennusta tukevan ammattivalmentajatutkinnon. Myös seuramme perustoiminnan koulutettujen valmentajien määrä on lisääntynyt tänä vuonna, kertoo puheenjohtaja Jani Mantere.

Myös Hämeenlinnan Tarmon karatejaoston Aaro Ahlgren, 14, valmistautuu Sofian EM-kisoihin. Alle 16-vuotiaiden sarjan alle 52 kiloa Suomen mestari ottelee EM-tatamillakin sarjassa 52 kiloa.

– Aaro on vasta vuoden vanhan jaostomme ensimmäinen edustaja EM-kisoissa. Hän voitti syksyllä lähes jokaisen kotimaan turnauksen ja on menestynyt hyvin kansainvälisissäkin kisoissa, kertoo Tarmon karatejaoston puuhamiehiin kuuluva Ari Viitala. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic