Uutiset

Hämeenlinnan karhu ilmeisesti vetäytymässä metsään

Hämeenlinnan keskustassa aamuyöllä havaittu karhu on todennäköisesti poistumassa kohti kaupungin pohjoispuolella olevia metsiä.

Poliisin ja karhua jäljittävien erämiesten tuorein havainto on kello 9.30 Aulangonjärven itäpuolelta Aulangontorpantieltä, jossa karhun jäljet johtavat pohjoiseen.

– Varmistamme vielä karhun kulkusuunnan ja siirtymisen metsäalueille. Kun varmuus on saatu, puramme tilanteen, sanoi rikosylikomisario Kari Suominen Hämeenlinnan poliisilaitokselta.

Karhu nähtiin aamuyöllä aivan Hämeenlinnan ydinkeskustassa Lukiokadulla. Poliisille ja karhua jäljittäville metsämiehille annettiin ohje lopettaa eläin turvallisesti, mikäli se liikkuu kaupungissa.

Havaintojen mukaan kyseessä on täysikasvuinen karhu. Sen kulkureitti vesistöjen ympäröimään kaupungin keskustaan on arvoitus.

Tuoreimpien jälkihavaintojen perusteella karhu saattaa olla matkalla sinne mistä se on tullutkin, eli esimerkiksi Evon erämaa-alueille.

Poliisi kehotti hämeenlinnalaisia välttämään jalankulkua ja pyöräilyä. Hämeen hätäkeskukseen tuli aamulla useita soittoja, joissa kysyttiin neuvoja kulkemisesta ja kulkureiteistä. Karhu ei toistaiseksi ole aiheuttanut ihmisille vaaraa, mutta poliisi kehottaa varovaisuuteen. (STT)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic