fbpx
Uutiset

Hämeenlinnan kaupungin liikuntapalvelut kehittyvät

Hämeenlinnan kaupungilla riittää työsarkaa liikuntapalvelujen toteuttamisessa lähivuosina. Vuoteen 2025 ulottuvaan liikunta- ja kulttuuripoliittiseen ohjelmaan sisältyy muun muassa liikuntapaikkarakentamista, liikunnanohjausta sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä.

Kaupungin kilpaurheilupaikat keskitetään pääosin Hämeenlinnan urheilupuistoon (Pullerin alue), Kaurialan kentälle ja jäähalleihin. Urheilupuistoon rakennetaan uusi pesäpallokenttä ja Hämeensaaren hiekkatekonurmi siirretään Ojoisten kentällä. Myös uimahallin peruskorjaus kuuluu kaupungin mittavimpiin urakoihin.

Pullerin pesäpallokenttä valmistuu vuonna 2017. Rakennustöistä vastaa Hämeenlinnan Liikuntahallit. Myös vuosille 2016–2018 ajoittuvan uimahallin peruskorjauksen vastuutaho on Hämeenlinnan Liikuntahallit.

Hämeenlinnan kaupungin lähiliikuntapaikat keskitetään koulujen yhteyteen. Ulkoliikuntapaikkojen rakentamisesta ja peruskorjauksesta sekä liikuntapakkojen kunnossa pitämisestä vastaavat lasten ja nuorten lautakunta, yhteiskuntalautakunta ja elämänlaatulautakunta.

Kaupungin visio “Vuonna 2025 Hämeenlinna on kulttuurin ja liikunnan kansallista huippua” kiinnittää huomiota myös muun muassa eri ikäryhmien liikunnanohjaukseen. Myös Ahveniston olympiapuiston toimintaa kehitetään yhteistyössä yksityisen yrittäjän ja kolmannen sektorin kanssa.

Hämeenlinnan kaupunki käytti liikuntapalveluihin viime vuonna 6 226 968 euroa. Järjestöavustuksina jaettiin lisäksi 433 750 euroa.

Kaupungin elämänlaatulautakunta jakaa tällä hetkellä kaikki järjestöavustukset. Se myös vastaa jatkossa avustuksista.

Asiasanat

Menot