fbpx
Uutiset

Hämeenlinnan kaupunginorkesteri jalkautui sairaalanmäelle

-Akustiikaltaan Ahveniston juhlasali sairaalanmäellä on VPK:n talon ohella yksi kaupungin parhaista, kiittää kaupunginorkesterin konserttimestari Markku Jokinen.

Erityisen hyvin akustiikka tuo esille harpun. Tilaan oli tyytyväinen myös tiistaisessa konsertissa solistina esiintynyt harpisti Päivi Severeide.

Hän on esiintynyt suomalaisten orkesterien, muun muassa Radion Sinfoniaorkesterin solistina ja orkesterimuusikkona, samoin Ruotsissa ja Norjassa. Kamarimuusikkona hän on soittanut useissa kokoonpanoissa.

Syksyn mittaan Hämeenlinnan kaupunginorkesteri on konsertoinut eri tiloissa kokeillakseen niiden akustiikkaa. Ahveniston salista Jokisella on hyvät kokemukset viiden vuoden takaa, jolloin hän soitti konsertin pianon säestyksellä.

-Jo silloin soitin sillä mielellä, että kokeilen tilaa orkesterin edustajana. Salissa kaikki osatekijät ovat kohdallaan.

Salissa on soittajien mukaan korkeutta tarpeeksi. Hyvää äänentoistoa tukevat lisäksi puulattia ja kiviseinät.

Soittajansa konserttimestari veisi parhaisiin saleihin vuodenaikojen mukaan.

-Hamkin Helmi-saliin keväällä ja alkusyksystä, näiden välissä VPK:n talolle, joka talvella on soittajille vähän kylmä. Kesällä ehdottomasti Vanajan kirkkoon ja talvella Ahveniston saliin, jossa on myös hyvät takatilat, Markku Jokinen listaa.

Kaupunginorkesterilla on Jokisen mukaan ollut kysyntää jonoksi asti. Joulukuussa tarjolla on muun muassa neljän konsertin päivä, jolloin orkesteri esiintyy päiväkodissa, koulussa ja vanhainkodissa, neljäs paikka on vielä avoinna. Vastaavia kiertueita orkesteri on tänä vuonna ehtinyt tehdä jo kahdesti.

Kyseisistä kiertueista orkesteri on tehnyt kaupungin kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Oma konserttinsa on suunnitteilla myös yhteisesti veteraaneille ja eläkeikäisille. (HäSa)

Menot