Uutiset

Hämeenlinnan kh: OKL:n lakkautukseen ei ole perusteita

Kaupunginhallitus on kerännyt yhteen kaikki kannanotot ja selvitykset, joita idea siirtää OKL Hämeenlinnasta Tampereelle on poikinut.

Niihin vedoten kaupunginhallitus korostaa, ettei se pidä perusteltuna opettajankoulutuslaitoksen ja Normaalikoulun siirtoa Tampereelle. Näin ainakin, jos kaupunginhallitus maanantaina hyväksyy kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin esityksen.

Hämeenlinna viittaa vetoomuksessaan myös Hämeen liiton Tampereen yliopiston hallitukselle tekemään esitykseen, jossa toivotaan, ettei yliopisto tässä vaiheessa siirtäisi opettajankoulutusta.

Hämeen liitto on myös esitellyt suunnitelmansa muodostaa Hämeenlinnaan vahva ja monipuolinen opettajien perus- ja lisäkoulutuskeskus Tampereen yliopiston ja paikallisten toimijoiden, kuten Hamkin yhteydessä toimivan ammatillisen opettajakorkeakoulun voimin.

Viimeksi tällä viikolla opetusalan ammattijärjestö OAJ on ottanut kantaa Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen säilyttämisen puolesta. Järjestö vaatii kannanotossaan, että kaikista opettajankoulutuslaitosten lakkauttamisaikeista luovutaan. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020