fbpx
Uutiset

Hämeenlinnan Kirje: Kuntaliitoksessa tapahtunut latukoneen katoaminen korventaa yhä Hauholla

Hauholta vuonna 2009 tapahtuneen kuntaliitoksen jälkeen kadonnutta latukonetta kaipaillaan yhä. Arkistokuvan latukone tuskin on se kadonnut yksilö.

Kaupungin johtonelikko, kaupunginjohtajat Timo Kenakkala ja Juha Isosuo sekä kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat Sari Rautio (kok.) ja Sari Myllykangas (sd.) aloittivat pitäjille suuntautuvat iltakahvikiertueensa Hauholta.

Siellä osoittautui, että hauholaiset ovat pitkämuistista porukkaa. Kustaa Heikkilä korvensi kaupunginjohtoa Hauhon latukoneesta, joka katosi pian kuntaliitoksen jälkeen.

Aiheesta on keskusteltu pitkään ja hartaasti myös Facebookissa. Hauholaisnäkemys on, että latukone vietiin heti ensimmäisenä yönä vuonna 2009 tapahtuneen kuntaliitoksen jälkeen, eikä sitä ole sen koommin nähty.

 

Latukoneesta löytyy useita juttuja myös Hämeen Sanomien arkistosta.

Niiden mukaan kone hävisi ensimmäisen kerran pari vuotta kuntaliitoksen jälkeen ja löytyi Hämeenlinnan varikolta. Muutaman kerran se onnistuttiin palauttamaan, mutta vuonna 2012 hauholaiset menettivät otteensa siihen lopullisesti.

Vähemmästäkin ihminen hermostuu!

Liikuntapuolen väki tekisi viisaasti, jos latukone palautettaisiin pysyvästi Hauholle. Siellä on innokasta hiihtoväkeä. Latuja tehdään lapsille ja vähän isommillekin talkootyönä.

Seuraavaksi kaupunginjohto tarjoaa iltakahvit Rengossa Härkätien Kynttilässä tiistaina klo 16.30 alkaen. Mahtaako renkolaisilla olla iloja, murheita tai muuta palautetta johtoporukalle?

Menot