Uutiset

Hämeenlinnan kirpputoreilla riittää asiakkaita

Hämeenlinnan kirpputorielämä kukoistaa. Kevään aikana on avattu useita uusia kirpputoreja: keskustassa sijaitseva Kirppulinna, Linnakirppis Myllymäessä ja entisen lastenvaatekirpputori Lumilinnan tiloissa on pyörinyt kuukauden verran Kirpputori Unelma.

Kirpputorien lisääntyvä kilpailu ei ole laskenut kirpparipöytien vuokrahintaa. Yleensä pöydästä saa pulittaa reilut parikymppiä viikolta. Halvimmalla pöydän saa Myllymäessä sijaitsevalta Linnakirppikseltä, jossa pöydän saa viikoksi vuokralle 15 eurolla.

Kirpputorien kasvava määrä ei ole myöskään aiheuttanut asiakaskatoa, vaan pöytää joutuu edelleen joillakin kirpputoreilla jonottamaan jopa viikkoja.

Kantolan Kammarin omistaja Marko Virtanen ei ole huolissaan Hämeenlinnan kasvavasta kirpputoritarjonnasta, päinvastoin. Omistajan mukaan kirpputorilla käy etenkin viikonloppuisin aina vain enemmän asiakkaita pääkaupunkiseudulta, Tampereelta ja Lahdesta.

– Asiakkaat ovat kehuneet Hämeenlinnan kirpputoreja. Kun kirppiksiä on paljon, voi ostoksia tulla vaikka vähän kauempaakin. Siinä kierrellessähän meneekin sitten koko päivä, Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan ulkopaikkakuntalaiset ovat kehuneet myös Hämeenlinnan kirpputorien hyvää hintatasoa.

Apua laiskalle kirppismyyjälle

Kaurialassa aloitti kuukausi sitten Kirpputori Unelma lastenvaatekirpputori Lumilinnan vanhoissa tiloissa.

Myyjä Jenni Seppälän mukaan toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja pöydät alkavat olla täynnä. Lumilinnan perintönä kirpputorilla on erikseen lastenvaatteille tarkoitettu puoli.

Erillisen lastenvaateosaston lisäksi kirpputorin valttikorttina on mahdollisuus tuoda tavaroita myyntiin myyntitili-periaatteella. Kirpputori hinnoittelee ja järjestää asiakkaan tuotteet. Asiakkaat saavat myyntituotosta puolet ja kirpputori puolet.

– Puhumme niin sanotusta helposta vaihtoehdosta. Tämä on kiireisille ihmisille mahdollisuus tuoda tarpeettomia tavaroitaan myyntiin, selvittää kirpputori Unelman yrittäjä Marika Tunturi.

Hämeenlinnan Suurkirpputorillakin on kirppiksen toisen omistajan, Janne Konsan mukaan ollut tavallisen vilkasta.

– Onhan noita uusia kirpputoreja tullut paljon lisää, mutta ei se meidän toimintaamme ole vaikuttanut. Meillä ei ole ollut pulaa myyjistä eikä asiakkaistakaan, Konsa sanoo. (HäSa)