fbpx
Kanta-Häme Uutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan kolarin neljäs kuski aiheutti ketjureaktion – Moottoritiellä myös toisten autojen häiriköintiä

Noin 55-vuotias moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti tiistaina puolilta päivin Lopella.

Helsinki–Tampere moottoritiellä sattui perjantai-iltapäivällä kello kolmen aikaan peräänajo kauppakeskus Goodmanin ramppien kohdalla. Tapahtumapaikan läheisyydessä oli tietyömaa, minkä vuoksi liikenne jonoutui ja oli pysähdyksissä.

Poliisipartio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että kolarissa ensimmäisenä osallisena ollut pysähtyi autojonon taakse, kun hänen kuljettamansa auton perään törmättiin.

Samoin kävi kolarin toiselle ja kolmannelle osalliselle. Onnettomuudessa neljäntenä ollut 43-vuotias mies törmäsi henkilöautollaan kolmantena olleen henkilöauton perään aiheuttaen ketjukolarin.

Onnettomuudessa yksi henkilö loukkaantui siinä määrin, että hänet vietiin sairaalaan hoidettavaksi. Autot vaurioituivat lievästi. 43-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Potkuja ohikulkeneisiin autoihin

Hätäkeskus sai perjantaina kello 16 aikoihin myös useita soittoja vaaratilanteita aiheuttavasta henkilöautosta Helsinki–Tampere-moottoritiellä. Auton kulku oli mutkittelevaa, ja kuljettaja teki äkkinäisiä jarrutuksia ja kiihdytyksiä.

Kuljettaja oli joutunut pysäyttämään autonsa liikenneruuhkaan valtatien 10 liittymän kohdalla. Hermostuksissaan kuski oli noussut autosta ja potkinut ohikulkevia autoja. Häiriköinti oli jatkunut useassa paikassa.

Kuljettaja jätti noudattamatta punaista liikennevaloa kääntyessän Tiiriöntielle. Hän pysäytti autonsa Parolantiellä linja-autopysäkille, missä hän alkoi pysäytellä autoja ja huitoa niitä kohti.

Poliisipartio tavoitti 42-vuotiaan mieskuskin linja-autopysäkiltä istumassa autossaan. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen.

Mies käytettiin verikokeessa verenalkoholipitoisuuden selvittämiseksi. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. HäSa

Menot