Uutiset

Hämeenlinnan seudulla aloitetaan naisyrittäjien sijaiskoulutus

Hämeenlinnan ja Valkeakosken seuduilla on tartuttu naisyrittäjien sijaisongelmiin. Syksyllä aloittanut Voimaa naisyrittäjyyteen -hanke ryhtyy järjestämään sijaiskoulutusta sekä valmistelemaan alueellista naisten resurssikeskusta, joka jatkossa keskittyisi naisyrittäjien sijais- ja muihin pulmiin.

– Toivon mukaan naisyrittäjillä on työnsä lisäksi muutakin elämää. Kun heillä on joku, jolle jättää yrityksensä, hekin voivat pitää kesälomaa, jäädä äitiys- tai hoitovapaalle tai vaikkapa osa-aikaeläkkeelle, kannustaa projektipäällikkö Minna Murtola Hämeen ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksesta.

Murtola kertoo, että ensi keväänä järjestettävä sijaiskoulutus on tarkoitettu erityisesti sellaisille naisille, jotka ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä, mutta miettivät, sopiiko se heille.

– Jonkun toisen yrityksessä toimiminen voi madaltaa kynnystä, kun sijainen pääsee konkreettisesti tutustumaan yrittäjän arkeen. Samalla yrittäjä pääsee hetkeksi irrottautumaan käytännön työstään, Murtola kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic