fbpx
Uutiset

Hämeenlinnan seudun kunnilla erilaiset päätökset Pohjantähdestä

Hämeenlinna ei ole ottamassa mitään kantaa Pohjantähdestä. Hattula vastustaa Pohjantähden sulauttamista Pohjolaan. Janakkala on julistanut päätöksensä salaiseksi.

Kaikissa seudun kunnissa on käsitelty Pohjola Vakuutuksen tekemää tarjousta Pohjantähdestä. Mielipiteet poikkeavat täysin toisistaan.

Hämeenlinnalla ei ole vakuutuksia Pohjantähdessä, joten se ei saa edustajaakaan yhtiökokoukseen. Sen sijaan Janakkalasta ja Hattulasta edustajat lähtevät äänestämään sulautumisesta.

– Asiasta on epävirallisesti keskusteltu. Totesimme, että Hämeenlinnalla ei ole intressiä asiassa, sanoo Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.).

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.) kertoo, että kunnanhallitus käsitteli Pohjantähteä keskusteluasiana. Yhtiökokouksessa kuntaa edustaa kunnanjohtaja.

– Puheenvuorojen perustella olimme kovin yksimielisiä siitä, että yhtiön keskuspaikka on säilytettävä seutukunnan alueella, sanoo Tuomola.

Pohjantähden yhtiökokous päättää Pohjolan ostotarjouksesta 8. joulukuuta. Yhtiön sulauttamiseksi Pohjolaan tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö.(HäSa)

Menot