Uutiset

Hämeenlinnan Soutajille mitalipotti SM-kisoista

Hämeenlinnan Soutajien kilpailijat menestyivät erinomaisesti soudun SM-kisoissa viikonloppuna Valkeakoskella.

Kisoissa kamppailtiin juniorien SM-kisat kaikissa veneluokissa aikuisten sarjoissa isoissa veneissä – nelosissa ja kahdeksikossa.

Hämeenlinnan Soutajien kokonaissaalis oli neljä kultaa, kolme hopeaa ja neljä pronssia.

A-juniori Samuli Seppälä oli hämeenlinnalaisseuran mitalirohmu. Hän voitti lauantaina A-junioreiden yksikkölähdön ja pariairokaksikon yhdessä Daniel Koskikunnaksen kanssa. Koskikunnas oli yksikkölähdön kakkonen 16 sekuntia Seppälälle hävinneenä.

He soutivat sunnuntaina aikuisten isoissa veneissä, joissa Hämeenlinnan Soutajat saavutti hopeaa nelosten pariairolähdössä, pronssia nelosissa ilman perämiestä ja pronssia myös kahdeksikkojen SM-kilpailussa.

Pariaironelosten joukkueessa soutivat Robert Ven, Samuli Seppälä, Antti Kolari ja Joonas Rokkanen. Perämiehettömän nelosen pronssijoukkueeseen kuuluivat Jaakko Nevalainen, Joonas Rokkanen, Daniel Koskikunnas ja Samuli Seppälä. Hämeenlinnan Soutajien kahdeksikossa soutivat Robert Ven, Samuli Seppälä, Antti Kolari, Joonas Rokkkanen, Daniel Koskikunnas, Kaisa Rokkanen, Marko Anttila, Jaakko Nevalainen ja perämiehenä oli Heidi Ruohonen.

Kaksi kultaa Hämeenlinnaan tuli D-juniorien yksikkölähdöistä. Toni Vainikka oli ikäluokan paras poika ja Kaisa Nevalainen tyttö. Hopeaa saavuttivat Lauri Nevalainen C-juniorien yksikössä ja Mikael Koskikunnas B-juniorien yksikössä. C-tyttöjen kaksikossa Matilda Vanamo ja Aada Vainikka ylsivät pronssille.

Asiasanat