Uutiset

Hämeenlinnan Sportia jättää keskustan ja muuttaa Tiiriöön

Hämeenlinnan erikoiskauppa siirtyy edelleen Tiiriöön. Urheiluvälineliike Sportia muuttaa lokakuun lopulla Tiiriöön. Musti ja Mirri -liike on jo avattu Iskun talossa.

-Niin se vaan on, että tällaiselle erikoiskaupalle Tiiriö on Hämeenlinnan paras paikka, Hämeenlinnan Sportia-kauppias Simo-Pekka Ruponen sanoo.

Ruponen ryhtyi Hämeenlinnan Sportia-kauppias noin kaksi ja puoli vuotta sitten. Hän kertoo, että myymälän siirtäminen keskustasta Tiiriöön oli esillä, kun hän tuli kauppiaaksi.

-Päätimme, ettemme samalla kertaa lähde siirtämään myymälää. Jälkiviisaasti voidaan sanoa, että olisi pitänyt siirtyä jo tuolloin.

Kauppias Ruposen mielestä heillä kävi nyt tuuri tilojen saamisessa. Isku otti yhteyttä ja tarjosi paikkaa myymälälle. Sportia saa vajaan 500 neliön myymälätilan – samankokoisen kuin sillä on nyt Hämeenlinnan keskustassa.

-Iskun tilat ovat hyvät meille. Tiiriössä ei olekaan paljon muita järkeviä tiloja meille.

Hämeenlinnan Sportia-myymälä toimii keskustassa tämän ja ensi viikon. Suunnitelmien mukaan avajaisia Tiiriössä vietetään 27. lokakuuta.

Mirri ja Musti lemmikkitarvikemyymälällä on käytössään runsaat 500 neliötä. Myymälä on alan kaupaksi suuri.

-Uudet myymälämme alkavat olla tämän kokoisia. Koko on kiinni paikasta. Automarkettien lähellä 500 neliötä on hyvä koko, sanoo myymälän vastuumyyjä Annina Niemi.

Niemi kertoo, että tilaa tarvitaan esimerkiksi lemmikkieläinten isoille ruokasäkeille. Esillä on myös lemmikkien petejä, jotka vievät tilaa.

Musti ja Mirri -ketjun myymälä avattiin Tiiriön Iskun kiinteistössä viime viikolla. Ketjulla on ennestään jo kaksi myymälää Hämeenlinnassa: Hämeensaaressa kaupungin keskustassa ja Kauppakeskus Tuulosessa. Kaikkiaan ketjulla on 99 myymälää Suomessa.

Monipuolista palvelua haetaan
Sportian ja Musti ja Mirri -myymälän tilat lohkaistaan Iskun myymälästä. Iskun kiinteistöjohtaja Jukka Anttonen kertoo, että uudet myymälät vievät kumpikin noin 500 neliötä kaikkiaan noin 2 000 neliön tiloista, jotka ovat Iskun brändin alla.

-Kysymys on siitä, että haluamme vahvan kauppakeskuksen. Haemme synergiaa myymälöiden kanssa ja monipuolista palvelua, Iskun kiinteistöjohtaja Jukka Anttonen sanoo.

Anttosen mukaan kyse ei ole niinkään siitä, että Iskun myymälällä olisivat liian isot tilat. Myymälän pienentymisellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Isku saneeraa liiketoimintaansa ja käy yt-neuvotteluja. Anttonen kuitenkin toteaa, että Iskun Hämeenlinnan myymälän tilat olivat pinta-alaltaan runsaat.

-Olemme pyrkineet rakentamaan jotakin poikkeavaa monotonisiin kauppakeskuksiin nähden, hän sanoo.

Anttonen hoitoo Isku-konsernin kiinteistöasioita kiinteistöjohtajana. Hän on myös toimitusjohtaja Kiinteistöosakeyhtiö SV-Tiiriössä, joka omistaa Tiiriön kiinteistön. SV-Tiiriöllä ei kuitenkaan kuulu Isku-konserniin ja sillä on hieman erilainen omistus kuin Iskulla.

Tiiriön Isku-kiinteistössä on neliöitä kaikkiaan yli 6 000. Kiinteistössä olivat entuudestaan Iskun lisäksi Motonet ja Tekniset TV-Sävel. Teboilin kylmäasema toimii niin ikään samalla tontilla. (HäSa)