fbpx
Uutiset

Hämeenlinnan Suunnistajat jatkaa Sinettiseurana

Hämeenlinnan Suunnistajat sai 2011 Suomen Suunnistusliitolta sinettiseuran tittelin. Sen jälkeen liitto on auditoinut seuraa ensin vuonna 2013 ja nyt toisen kerran. Molemmilla kerroilla auditointi on johtanut Sinettiseuran toiminnan jatkumiseen.

– Sinettiseura on seuralle selkeä tunnustus etenkin nuorisotoiminnan osalta. Seura pyrkii ohjaamaan Hämeenlinnan seudun nuoria liikunnallisen elämäntavan piiriin. Samoihin asioihin panostamme myös jatkossa, tietysti etenkin suunnistusharrastuksen parissa ja tarjoamme mahdollisuuden kehittymiseen myös kilpailutoiminnassa, HlS:n puheenjohtaja Kalle Virtanen painottaa nuorten osuutta toiminnassa.

Auditoinnissa todetaan seuran ohjaajien ja valmentajien olevan koulutettuja ja lisäksi heidän osaamisensa kehittäminen on suunnitelmallista ja tuettua. Ohjaajia on riittävästi etenkin aivan nuorimmille. Seuran todetaan tarjoavan kaikille halukkaille mahdollisuuden tulla mukaan toimintaan.

Liitto toteaa harjoituskilpailujen madaltavan kynnystä osallistua isompiinkin tapahtumiin. Se kannustaa seuraa edelleenkin mahdollistamaan kaikkien halukkaiden osallistumisen etenkin viestitapahtumiin ns. harrastejoukkueilla. Liiton mukaan suunnistuskoulutoimintaa on kehitetty eri ikäryhmien tarpeita vastaaviksi.

– Meillä noin alle kymmenvuotiaat on eriytetty omaksi ryhmäkseen ja sen harjoitukset pyritään tekemään koulukartoille ja kaupungin ulkoilualueille sopivan lähelle. Vanhemmat ovat hienosti olleet mukana jopa maastoharjoituksissakin, Virtanen kiittelee.

– Hieman vanhemmille on tarjolla vähintään kaksi viikkoharjoitusta sekä taito- että fysiikkaharjoituksina. Tämä on vuosien saatossa tuonut tulosta ja seurassa on useilla nuorilla mahdollisuus kehittyä erittäin hyvälle tasolle kansallisesti, Virtanen arvioi tilannetta. HäSa

Asiasanat

Menot