Uutiset

Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden iso kisarupeama käynnistyi

Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden isännöimät kolme päivää kestävät isot kansainväliset taitoluistelukilpailut käynnistyivät perjantaina Metritiski-areenassa. HTL:n luistelijoita kisoissa on kolmisenkymmentä ja kilpailijoita kaikkiaan 250.

HTL:n Aada Kemppainen, 9, luisteli vapaaohjelman minisarjassa perjantaina. Hän oli tyytyväinen luisteluunsa.

-Luistelu sujui ihan hyvin. Minulla oli ensimmäistä kertaa kilpailussa uusi ohjelma. Onnistuin hyppäämään kaksoissalchowin ensimmäistä kertaa kilpailussa, kertoi Aada Kemppainen.

Aada on nuoresta iästä huolimatta jo kokenut jäätaituri, sillä hän on kilpaillut runsaasti. Hänen harjoittelumääränsäkin ovat muhkeat.

-Harjoittelen jäällä seitsemän kertaa viikossa. Tanssia on kerran viikossa sekä oheisharjoitukset siihen vielä päälle, Aada sanoi.

-Hypyt ovat kivointa taitoluistelussa, kirkonkulman kolmasluokkalainen Aada sanoi.

Sofie Tie vei voiton

Aada Kemppaisen luistelemassa minisarjassa eli cubs B:ssä voittajaksi taituroi HTL:n Sofie Tie pistemäärällä 51. Sofie teki oman hyvän suorituksensa, joka riitti siis voittoon.

Sofien seurakaveri Sofia Ruuttunen oli kuudes pistein 43,33. HTL:n Peppi Moilanen ylsi yhdenneksitoista 32 luistelijan joukossa.

Kilpailunjohtaja Satu Petramaa oli tyytyväinen Hyria Skating -kilpailujen alkuun.

-Kisat ovat lähteneet hyvin käyntiin. Meillä on vuosien harjoittelua aikataulujen laadinnassa, sanoi Petramaa.

HTL:n puheenjohtaja Mikko Horila vastaa kisojen tekniikasta.

-Meillä on hyvät varajärjestelyt, sillä kaikkia laitteita on kahdet tai kolmet. Meillä on moneen kertaan testattu kisakoneisto järjestelyissä. Lähes kaikkien luistelijoiden vanhemmat (yhteensä 50) ovat mukana järjestelyissä. Osa luistelijoista on myös talkootehtävissä, kertoi Horila.

Petramaan ja Horilan mielestä aikataulujen onnistuminen on äärimmäisen tärkeätä.

-Aikataulun pitää pitää, painotti Petramaa.

Perjantaina nuorimpien luistelijoiden esitysten arvioinnissa tuomaristo ei vielä käyttänyt tv-kuvaa.

-Vanhempien luistelijoiden elementtejä katsotaan videolta. Melkein jokaiselta katsotan jotain, Petramaa sanoi.

Yli 30 tuntia taitoluistelua

Kolmannen kerran luisteltava Hyria Skating on suurin HTL:n koskaan järjestämä ja samalla myös suurin Hämeenlinnassa koskaan käyty taitoluistelukilpailu.

-Tämä on myös todennäköisesti Suomen suurin taitoluistelukilpailu tällä kaudella. Isompaa kisaa ei oikeastaan voi olla, jos luistellaan yhdessä kaukalossa. Meidän seurankin rajat ovat oikeastaan tässä, sanoi Horila.

-Täällä tehdään kolmen päivän aikana 320 kilpailusuoritusta. Seurattavissa on yli 30 tuntia taitoluistelua, huomautti Horila.

Kisat jatkuvat lauantaina aamukahdeksasta iltaan saakka. (HäSa)

Päivän lehti

5.6.2020