Uutiset

Hämeenlinnan Tarmon järjestämiin nuorten SM-kisoihin tulossa lähes 900 urheilijaa

Hämeenlinnan Tarmon kisaorganisaatiolla on riittänyt vipinää, kun se on järjestänyt ensi viikonloppuna Kaurialan kentällä pidettäviä 14–15-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailua. Kilpailuiden tekninen johtaja Ville Vepsä sanoo, että kaikki alkaa olla valmiina 867 urheilijan saapumiseen.

– Tänään haemme vielä viimeistä tekniikkaa naapurikunnasta. Janakkalan kunnalle iso kiitos, että saamme näin lyhyellä varoitusajalla puuttuvat vermeet kasaan. Tampere ja Janakkala ovat jeesanneet meitä paljon. Vapaaehtoiset on saatu koulutettua. Heitä on mukana 190 ja myös heille voi välittää kiitokset jo etukäteen, Vepsä sanoo.

Tarmon järjestelytoimikunta on tehnyt kisojen eteen töitä hieman alle kaksi vuotta. Vapaaehtoisten hankkimisen Tarmo aloitti viime marraskuussa.

– Huhtikuusta lähtien kisojen parissa on tehty töitä erittäin tiiviisti.

Vepsän mielestä tapahtuman onnistumisessa on tärkeintä, että urheilijalla on hyvä urheilla.

– Kaikki muu tilpehööri on plussaa, mutta tapahtuman pitää toimia sillä tavalla, että se on reilua ja tasapuolista ja urheilijoilla on mahdollisuus tehdä hyviä tuloksia, tarmolaisten valmennuspäällikkö sanoo.

Tarmon omia urheilijoita on Kaurialassa mukana yksitoista.

– Kymmenen oli epävirallinen tavoite ja yhteentoista päästiin, joten tyytyväinen pitää olla. Väittäisin, että se on ainakin tämän vuosituhannen ennätys tässä ikäluokassa.

Vepsä ei aseta 14–15-vuotiaille urheilijoille mitali- tai muita menestystavoitteita.

– Hyvässä ja nousujohteisessa iskussa nuoret joka tapauksessa kilpailuissa mukana ovat.

Tarmo on tehnyt paljon töitä sen eteen, että Kaurialan kenttä on saatu kisakuntoon.

– Tämä vuosi tammikuusta lähtien on töitä tehty aktiivisesti ja nyt kunnossa on, Vepsä iloitsee.

Kaurialan kenttä on Vepsän mielestä hyvä paikka pitää nuorten SM-kisoja.

– Stadion on mahtavalla sijainnilla lähellä keskustaa ja ulkonäkötekijöiltään ja viihtyvyydeltään huippupaikka tämän kokoluokan kilpailuihin.

Hämeenlinnan keskustassa on viikonloppuna mukavasti vilinää SM-kilpailuiden ja samaan aikaan pidettävien keskiaikamarkkinoiden ansiosta.

– Eniten meidän kisamme näkyvät varmaan paikkakunnan ruokaravintoloissa. Hämeenlinnan lähiseudun hotellit näyttivät olevan buukattuna täyteen. Tämän kokoluokan tapahtuma vaikuttaa jo talousalueeseenkin, Vepsä muistuttaa.

Nuorten SM-kisojen avajaiset pidetään perjantaina kello 19 Hämeenlinnan torilla, jonne Vepsä toivottaa kaupunkilaisetkin tervetulleiksi. Kilpailut avaa Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

– Torilla on palkintojen jakoa, avajaisia ja vähän musiikkia. Vähän erilaista, mitä ei tämän ikäluokan kilpailuissa ole yleensä nähty.

Sekä avajaisiin että Kaurialan kolmeen kisapäivään on yleisöllä vapaa pääsy.

Tarmon ja Janakkalan Janan urheilijat kilpailevat samana viikonloppuna myös 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Kajaanissa. Tarmosta mukana ovat Nea Laine (N17 100m, 200m ja korkeus), Reetta Juurakko (N17 kuula ja keihäs), Pihla Karhunen (N17 kiekko), Jenni Rämö (N16 100m, 200m ja pituus), Iida Lehtonen (400m, 400m aj ja 100m aj) ja Petra Kallionpää (N16 pituus ja kolmiloikka). Janasta Kajaanissa kilpailevat Iikka Alinque (M17 pituus ja kolmiloikka) ja N16 sarjan 400 metrin sileään ja aitajuoksuun osallistuvat Veera Lahtinen ja Jenna Pohjonen. HäSa

Asiasanat