Uutiset

Hämeenlinnan Uimaseuran nuoret valmiina SM-altaisiin

Hämeenlinnan Uimaseuran edustusuimareilla riittää kauhottavaa lähiviikkoina. Seuran kymmenen urheilijan joukkue osallistuu perjantaina Turussa käynnistyviin nuorten SM-kisoihin, ja viikon kuluttua ovat vuorossa Espoossa uitavat aikuisten SM-kisat, johon HäUS matkaa neljän uimarin voimalla.

Nuorten SM-kisoissa HäUS:aa edustaa henkilökohtaisilla matkoilla yhdeksän uimaria. Kesän SM-kisoista joukko on kasvanut kolmella uimarilla.

– Kesän SM-kisoissa saimme kolme uimaria kuudentoista parhaan sakkiin, mutta nyt tavoitteenamme on saada kolme uimaria kympin sakkiin, suunnittelee HäUS:n valmennuspäällikkö Juuso Rantanen.

HäUS:n uimareista kovimmat näytöt on 16-vuotiaalla Laura Salosella. Seuransa EM-kisaedustaja on ilmoittautunut 100 metrin rintauintiin Suomen tilastojen kolmanneksi parhaalla ajalla. Salonen ui Turussa lisäksi satasen vapaan matkan ja on mukana viestijoukkueessa.

– Lauran kunto on kuitenkin nyt pienoinen arvoitus, sillä hänen SM-kisoihin valmistautumistaan häiritsi joulukuun sairastelu. Toivottavasti vauhti riittää kuitenkin lähelle omaa ennätystä – se olisi tällä kertaa ihan hyvä saavutus. Lauran päätavoite on tänä talvena siirretty oikeastaan aikuisten SM-kisojen 50 metrin rintauintiin, Rantanen kertoo.

Mustonen hyvässä kunnossa

Valmennuspäällikkö Rantanen odottelee hyviä sijoituksia myös 16-vuotiaalta Katariina Mustoselta. Hänen paraatimatkansa on 200 metrin selkäuinti, jossa uimarilla on mahdollisuuksia kympin sakkiin.

– Jos Katariina kauhoo ennätysvauhtiaan, on hänellä saumoja jopa kahdeksan joukkoon. Odotan Katariinalta hyvää sijoitusta, sillä hän on nyt hyvässä kunnossa, Rantanen vihjaa.

Mustonen osallistuu Turussa myös 800 metrin vapaauintiin, 100 metrin selkäuintiin ja 400 metrin sekauintiin.

Ikäkausimestaruuskisoissa menestynyt Niklas Reunanen on myös mukana Turun kisoissa. 15-vuotias uimari osallistuu uransa ensimmäisiin nuorten SM-kisoihin. Reunasen päämatka on 100 metrin selkäuinti.

– Niklas on ikäistensä mestari satasella, mutta nyt hän kohtaa Suomen parhaat alle 18-vuotiaat uimarit. Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä, miten pojan uinti sujuu. Hän on Turussa mukana myös satasen vaparissa, Rantanen sanoo.

HäUS:n uimareista nuorten SM-kisoissa ovat mukana myös Jaakko Löyttyniemi, Jyri Lähde, Lasse Linden, Noora Saarinen, Nikita Jelisejeff, Selina Virkkunen ja Jenna Väänänen.

Espoossa mennään lujaa

Espoossa ensi torstaina käynnistyvissä aikuisten SM-kisoissa HäUS:aa edustavat Katariina Mustonen, Laura Salonen, Jasmin Honkamäki ja Saija Riippi. Hämeenlinnan uimareille Espoon kisat ovat mainio paikka korjailla omia ennätyksiään.

– Aikuisten SM-altaassa mennään jo todella lujaa. Laura Salosen 50 metrin rintauinti sattuu olemaan vielä yksi kaikkien kovatasoisimmista lajeista, valmennuspäällikkö Rantanen muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat