fbpx
Uutiset

Hämeenlinnan vankilan henkilöstökärhämät ratkaistaan ensi viikolla

Hämeenlinnan vankilan henkilökunnan ja vankilanjohtajan välisille ristiriidoille on tarkoitus löytää ratkaisu ensi viikon alkupäivinä. Osa vankilan henkilökunnasta on vaatinut vankilanjohtaja Tuomo Kärjenmäen eroa.

Rikosseuraamuslaitoksen Länsi-Suomen aluejohtaja Sauli Hautakangas kertoo, että syksyllä sovitteluprosessissa ei sopimuksia tehty, mutta asianosaiset on kuultu ja kuulemiskierros on ollut hyödyllinen.

Hautakangas ei suostu millään tavoin ennakoimaan, miten vankilan ongelmat ratkaistaan. Osa henkilökunnasta on vaatinut vankilanjohtaja Tuomo Kärjenmäen eroa. Johtaja ei katso tehneensä mitään sellaista, miksi hänen pitäisi erota. Hän on johtanut Hämeenlinnan vankilaa vuodesta 2004.

Tilanne on kärjistynyt niin pahasti, että parhaillaan poliisitutkinnassa on seitsemän eri rikosepäilyä Kärjenmäestä. Kahden muun häneen kohdistuvan epäilyn rikostutkinta on valmistunut ja jutut ovat syyttäjällä syyteharkinnassa.

Lisäksi tutkittavana on yksi Kärjenmäen alaisestaan tekemä rikosilmoitus.

Yhden Kärjenmäkeen kohdistetun siviilikanteen käsittely väitetystä kunnianloukkauksesta on kesken Hämeenlinnan käräjäoikeudessa.

Hautakankaan mukaan hallinnollisesti ei ratkaista niitä asioita, jotka ovat poliisitukinnassa ja mahdollisesti menevät oikeuden ratkaistaviksi.

Kärjenmäen on mm. väitetty sanoneen erästä vartijaa mielenterveysongelmaiseksi ja vaaralliseksi, erästä pillerikauppiaaksi, erästä mielenterveysongelmaiseksi itsensäpaljastajaksi, erästä muistihäiriöiseksi ja väittäneen erään uhanneen Kärjenmäkeä tappamisella. Hämeenlinnan vankilan henkilöstöongelmat tulivat julkisuuteen viime kesänä. (HäSa)

Menot