Uutiset

Hämeenlinnan Voimisteluseura sai uusia valmentajia

Hämeenlinnan Voimisteluseura on saanut riveihinsä kaksi uutta venäläistä valmentajaa. Seuran rytmisen ja joukkuevoimistelun ryhmiä ohjaavat jatkossa Moskovan lähistöltä Zhukovskista kotoisin olevat Tatjana ja Maria Golovina. Äiti ja tytär ovat tuttuja HämVS:n väelle jo vuosien takaa, sillä Tatjana Golovina on muun muassa suunnitellut ohjelmia menestyneelle rytmisen taiturille Silja Ahoselle.

HämVS:n päävalmentajana aiemmin työskennelleen Emma Kurjen kanssa Tatjana Golovinan yhteistyö alkoi jo vuonna 1990.

– Hämeenlinnaan saapuminen tuntui jo lähes kotikaupunkiin paluulta. Olen vieraillut Hämeenlinnan Voimisteluseuran järjestämissä kisoissa ja ollut yhteistyössä seuran kanssa kymmenisen vuotta. Täällä on tehty hyvää työtä jo pitkään, mutta toivottavasti me pystymme tuomaan harjoitteluun jotain uuttakin, Tatjana Golovina sanoo.

Hämeenlinnan Voimisteluseuran riveissä rytmistä ja joukkuevoimistelua harrastaa noin sata junioria. Kilparyhmiin heistä kuuluu kolmisenkymmentä.

– Hämeenlinnassa on paljon varsinkin pieniä harrastajia, ja se on hyvä asia. Myös kilparyhmissä on ihan mukavasti voimistelijoita, Golovina pohtii.

Golovina on toiminut muun muassa Moskovan alueen päävalmentajana ja on luotsannut nuorten joukkueet kaksi kertaa maailmanmestaruuteen. 33 vuotta valmentaneen Golovinan suojatit ovat yltäneet myös Venäjän kovatasoisiin maajoukkueisiin.

Maria Golovina on puolestaan entinen kilpavoimistelija, joka on taituroinut mitaleille Venäjän joukkuemestaruuskisoissa. Rytmisen voimistelun henkilökohtaisissa kisoissa hän on saavuttanut Moskovan alueen mestaruuden.

Hämeenlinnassa Golovinat valmentavat kahta eri ryhmää. Kaksikon apuna ja tulkkina harjoituksissa häärii Suomen Voimisteluliittoon rytmisen voimistelun lajipäälliköksi siirtynyt Emma Kurki.

– Maria tekee enemmän töitä pienempien harrastajien kanssa, ja Tatjana vastaa nuorten sarjoissa kilpailevien valmennuksesta. Hän on mukana myös yhden tamperelaisen joukkuevoimisteluryhmän valmennuksessa, Kurki kertoo.

Kurki viihtyy lajipäällikkönä

Myös Kurki lupaa olla HämVS:n apuna valmennuskuvioissa. Seuran päävalmentajana hän ennätti työskennellä yksitoista vuotta.

– Minulla on ollut haaveena valmentaa joskus yhdessä Tatjanan kanssa. Nyt se toteutuu ainakin osittain, sillä liiton lajipäällikön töihin kuuluu muun muassa olla yhteistyössä jäsenseurojen kanssa, Kurki muistuttaa.

Kurki on viihtynyt hyvin uudessa työssään.

– Haasteita kyllä piisaa vaikka kuinka paljon. Onneksi olen ollut lajin parissa pitkään, sillä nyt siitä on todellakin hyötyä, Kurki myöntää. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic