Uutiset

Hämeenlinnassa E95-bensiini on Suomen toiseksi halvinta

Lammin ABC:lla myydään Suomen toiseksi halvinta E 95-bensiiniä, litrahinnaltaan 1,457 euroa. Tällä hetkellä Suomen kallein bensiini muhii savolaisissa tankeissa. Mikkelin seutukuntaan kuuluvan Hirvensalmen Teboililla E95 -bensiini maksaa 1,649 litralta. Näin ollen 70 litran tankin täyttäminen maksaa Lammilla noin 13 euroa vähemmän kuin Hirvensalmella.


Pieni säästö ei houkuttele matkaamaan

-En kyllä lähtisi Hämeenlinnasta ajelemaan Lammille halvemman bensan perässä, hyöty on kuitenkin niin minimaalinen, kertoo Hätilän Expressin pihassa bensasäiliöitä täyttänyt Jorma Ollila.

Asiakkaiden ostopäätökseen ei myöskään vaikuta ratkaisevasti bonukset, joita esimerkiksi S-ketjun paikoissa on tarjolla.

– Ostamme bensiinit täältä, koska tankit ovat ohikulkumatkalla. Hinnatkin tuntuvat kohtuullisilta yleiseen tasoon nähden, joka on kyllä järkyttävän korkea, pohtii Pirjo Uschanov.

Mitään kipurajaa Uschanov ei osaa bensiinin hinnalle asettaa, sillä ajettava on joka tapauksessa. Myöskään hintaseurailuissa eivät perjantaina Expressillä asioineet tankkaajat olleet erityisemmin kunnostautuneet.

-En juuri seuraile hintoja, paitsi sen verran mitä näkee, kun tulee työn puolesta ajeltua pitkin Suomea. Pääkaupunki seudulla tuntuu yleisesti ottaen olevan kaikkein kalleinta, Olilla pohtii.

Hän kertoo huomanneensa, että joillakin asemilla on varaa pitää hintoja muita korkeammalla.

– En nyt nimeä mainitse, mutta yhdelläkin asemalla kertoivat, että ei tarvitse hintojen kanssa olla niin tarkkana, koska heillä käy paljon yritysasiakkaita, joilla on firman kortti. Ei sellaisia kiinnosta, onko bensiini kolme senttiä kalliimpaa kuin naapurissa.